Flädersaft

Startat av Mimmi, 2008-07-07 22:22

Föregående ämne - Nästa ämne

Mimmi

Det finns nog ingen saft så god som flädersaften! Har nu haft saften i kylen i fem dagar och tappat upp den på flaskor.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/07/01/fladerblom-pa-flaska-om-fem/



Vad säger ni, vilken är er favoritsaft?

mani75

Fläder är så #"½?) gott  8) Gör alltid en stor laddning varje år som används bla. till sorbet, glass etc. Annars brukar jag gör a raberbersaft på röda rabarber med vanilj, det är nog favoriten. Himmelskt gott! Jordgubb/rabarber/vanilj är gott med.
Det är lättare att laga god mat än tvärtom!

Mimmi

mani75, det blir ju så gott med egentillverkad saft. Spelar nog inte så stor roll på vad. Just nu släcker vi vår törst med en blandning på blåbär/vinbär, skog och trädgård i skön förening. Det blev mycket smak när den fått stå till sig ett tag. SLURP! ;D

Marit

Hemmagjord saft på enbart solmogna svarta vinbär är  inte dumt. Eller en blanding med max 1 del röda och 3 delar svarta vinbär.

Mickan

Iskall rabarbersaft är kanon. Jordgubb och rabarber tillsammans är också fint. Vill man stajla kan man alltid göra saft på blad av svarta vinbär eller älggräs. Gott och lätt att få till skänks eller plocka själv.
Video meliora proboque deteriora sequor

Gotish

Hmm rabarber och jordgubb är väldigt fin, Flädersaften likaså. Personligen brukar jag göra en sats Fläder samtidigt som jag gör en sats citronsaft. Sen brukar jag ta hälften av citronsaften och blanda med hälften av flädersaften vilket ger mig en Citronflädersaft som jag tycker mycket om.

//Mattias

Cecilia

Åh, flädersaft är grymt gott. Har nog inte druckit det sen jag var liten och mamma kokade saft. Nu blev jag sugen. Kanske får ta och göra en omgång i sommar... Tål att tänkas på...

annamaria

Nu står min Flädersaft på G i kylen. Första gången jag gör det så vi får se hur det går. Ett tips är att fläderblommorna går att frysa om man inte vill eller hinner fixa saft när dem blommar. Sen ska dem visst ligga ner flaskorna för att undvika att saften möglar.

Mimmi

Att du var så tidig med din saft annamaria.  :)
Nu har fläderns blommor kommit igång för fullt här hos oss. En dubbel omgång är satt. Nu med mindre socker, både lime och citron därtill.

Recept och årets tilltag;
http://mimmismat.wordpress.com/2009/07/02/fladersaften-ar-satt/

ena

min flädersaft tog slut på midsommarafton :) att blanda flädersaft med vaniljvodka och bubbelvatten var verkligen en hit :)

men har sett att det finns en massa fina fläderblommor att skörda fortfarande...
man kan prova allt -minst en gång!!;)

annamaria

Jag fick blommor från Blekinge - här blommar flädern först nu. Ska nog plantera mig en buske tror jag allt.

Mimmi

Jaha, det förklarar det tidiga saftkoket. Slå till med en buske du - den både pryder och är till stor nytta. 

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal