Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kurt
 - 2014-04-24 18:25
Problemet är bara att ren stärkelse (palmmärg) knappast kan ge ett ätbart bröd (ev ett osyrat tunnbröd)! men söker man lite så finner man att fröskidorna från ärtväxten Mesquite (flera arter http://en.wikipedia.org/wiki/Mesquite ) som tydligen ibland kallas "palm" mycket ofta mals till ett mjöl, som både är nyttigt och uppenbarligen också gott http://en.wikipedia.org/wiki/Mesquite_flour

Så jag skulle gissa att det kan ha varit den du stött på. Skulle du inte finna Mesquitemjöl i Sverige, så kanske du kan experimentera med att blanda i lite kikärtsmjöl i en vanlig deg?

Skrivet av webguide
 - 2014-04-21 17:05
Du menar väl Palm flour (inte flower, Cubanerna kan dock a stavat fel till mjöl och skrivit blomma istället)? = palmmjöl. Sagomjöl är precis som kurt säger gjort på palmmärg.
Skrivet av kurt
 - 2014-04-21 13:21
Plam heart är märgen  av diverse växter, i Sverige har vi haft det i form av sagogryn från sagopalmen. Men sagogryn är gjorda på tvättad plammärg, i princip ren stärkelse.

Vad var det för typ av bröd? Var det jäst bröd, bakpulver, inget jäsmedel alls?
Skrivet av kayaker
 - 2014-04-20 20:55
Låter som om de gjort något på blomman, förmodligen torkad.
Skrivet av Teres
 - 2014-04-20 16:25
När vi var i Miami sist gång åt vi på en väldigt trevlig kubansk restaurang där maten var väldigt god men överskuggades av det fantastiska brödet som var bakat på "flower of palm harts" och färskost. Ljuvligt!

Restaurangen har tyvärr försvunnit så ingen hjälp där. Någon som har hört talas om denna märkliga mjölsort? //Teres.

Annonser

Powered by EzPortal