Bbq-grillad hel 2,6 kg benfri karré (varning många bilder)

Startat av Sweber, 2007-07-09 13:59

Föregående ämne - Nästa ämne

Sweber

Ok, då kör vi. En varning först, det är många bilder.

Vi börjarmed råvaran. Det blev denna gång en benfri karrestek på drygt 2,6 kg som låg och skramlade i frysen. Den är väl tinad och rumstemererad innan jag lägger den i grillen.Jag började redan vi 7.30-tiden på morgonen med att lägga Mesquit-spånen i blöt.När jag bbq-grillar brukar jag lägga briketterna på ena sidan i grillen. Syftet med detta är att få en låg temp och att köttet bara ska bakas med varmluft. Denna gången beslut jag mej för att prova något nytt, jag täckte in den delen av kolgallret där jag inte skulle ha briketter, med folie. Min förhoppning var att få mer av luften som sugs in i botten på grillen, att passera genom glöden och därmed få lättare att reglera flödet/tempen.En mellanvägg av alufolie tillverkades och hängdes från grillgallret ner mot kolgallret. Detta för att skärma av strålningsvärme från glöden.
Alla briketterna som användes denna gång, var redan begagnade och hade använts minst en gång tidigare till karrekotletter kvällen innan. Det är därför som det kan se ut som om det redan är glöd på bilden ovan. Nu när briketter och folie är på plats, är det dax för droppfat,de blötlagda spånen och gallret. Klockan är nu drygt 8.30.Under tiden har jag valt ut de 15 största briketterna och tänt i lilla tändröret. Det tändröret är betydligt mindre än Webers och lämpar sig för små glödmängder. Tyvärr är kvaliten urusel, röret är nyare än Weber-röret, men redan gravt rostskadat. Fast det var ju billigt...(Landmann, tror jag)När briketterna är så här fina, lägger jag dom överst i grillen.
Köttbiten är ingniden med olja och kryddad med vitpeppar och grillkrydda.Allt är på plats och det är dags att stänga locket. Klockan är nu strax före 9.00.Jag har ännu ingen termometer i köttet, erfarenheten säger att om jag lyckas hålla nere temperaturen i grillen, behöver jag ingen köttermometer än på flera timmar. Dock är det livsnödvändigt med en termometer som kan hålla reda på tempen i grillen.Just denna är trådlös så jag slipper gå ut i regnet för att kolla tempen. Det är perfekt temp, stabil och låg, 113 grader. 125 är larmtemp, jag vill varnas för när det börjar bli för varmt. Detta för att kunna minska på draget med spjället innan glöden blid för intensiv. Om glödmängden blir för stor är det ett h-vete att sänka tempen. Resultatet brukar bli att det vill slockna helt. Det är därför som jag lägger glöd överst på otända briketter. Glöden sprider sig långsamt nedåt och det är aldrig så många briketter i taget som brinner.Det verkar som om min folie i botten på grillen ger önskat resultat. Jag har aldrig varit med om att tempen har varit så låg och stabil när jag bbq-grillat förut. Ibland kan det gå över en timma innan man behöver gå ut och justera. Man får dock inte glömma att fylla på lite vatten i det lilla alutråget ovanför glöden. Det kokar bort på ett par timmar, ibland snabbare om man får för intensiv glöd.

Nu har det gått två timmar, köttet har börjat dra ihop sig och ytan har antagit en rödaktig ton från röken. Köttet är inte rått på utsidan, det bara ser så ut.4h och fortfarande inget behov av köttermometer.6h, bilderna gör inte verkligheten rättvisa. Man börjar se att köttet har legat på ett tag.När köttet har legat på i ca 9,5h har tempen i köttet stigit till 71 grader. Perfekt temp tycker jag idag och bestämmer mej för att gästerna inte ska behöva vänta längre.
Köttet sveps in i folie och får vila i ca tre kvart medan gästerna mumsar på förrätten, fetaostskivor med tomat, röd chili, vitpeppar och olivolja , inslaget i foliepaket och värmt på grillen.
När köttet vilat, ser det ut så här när det skärs upp.
Jag har under dessa 9,5h inte fyllt på bränsle någon gång. Tempen låg mellan 105 och 115 nästan hela tiden. Vatten i alutrågen fylldes på ca 4 ggr. Medan köttet lagades till han jag bland annat med att äta frukost, städa lite, koka två tomatbaserade såser, röra ihop två yoghurtbaserade såser, fixa sill och potäter till lunch, åka och handla lite mm. Dvs tack vare att tempen höll sig jämn och fin, behövdes ingen ständig passing utan det räckte at titta till det hela ett par gånger i timman. Jag funderar på att låta en plåtslagare fixa en rund plåt med en uppvikt kant som kan ersätta vägg och botten av alufolie.

Gick det då att äta? Ja, det var fantastiskt mört och saftigt med markant röksmak i kanterna. Med såserna och ugnsbakade potatisklyftor med rosmarin på blev det mycker uppsakttat av våra gäster. Det tar en stund och kräver lite planering, men när man lyckas är det en stor "ego-boost". ;D
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Andreas

Tack så mycket för den fina bildserien, mycket informativt och inspirerande!

9,5 timmar utan brikettpålägg, oj, det var länge!

Få se nu om jag förstått rätt: Du använde alltså bara begagnade briketter. Underst låg otända briketter som du la 15 stora ordentligt glödande briketter på och sen fick glöden sprida sig nedåt. Korrekt?

Vilket fabrikat på briketterna använde du?

Hur mycket briketter hade du där totalt uppskattningsvis?

Lägger du på mer spån allteftersom?

Ligger köttet på samma sätt hela tiden eller roterar du det något?

Hur mycket hamnade i droppfaten? Kan man använda det som hamnar där till något?
Den som inte frågar får inga svar.

Sweber

Hm, puh, jisses, en sån massa frågor.

Ja, du har förstått rätt.
Fabrikat, Heat Beads (Weber) så klart. De är dom enda som jag har testat som är så hårda att man kan tända om dom i tändröret utan att det blir pulver av alltihop.

Jag brukar fylla tändröret(Weber) när jag grillar, först med de överblivna från förra gången och sedan toppa upp med nya. Detta var alltså ett helt rör med gammalt och nytt som sedan hade använts en gång till kotletter. En gissning är ca 3/4 rör.

Inga fler spån efterhand. Man kan nog använda större mängd spån är jag gjorde, jag vill inte ha för kraftig röksmak. Jag har läst att det inte är bra med för mycket spån, det kan bli en bitter röksmak som inte är god.

Köttet fick ligga helt stilla under grillningen.

I droppfatet hamnar en del fett, men då tempen är så låg blir det inte mycket. Dessutom hamnar de en del aska från briketerna där. Jag använde aldrig det till något. det på minner mej om att jag måste ta hand om droppfaten och alufoliet i eftermiddag när jag kommer hem från jobbet. Glömde det igår.

Efter att jag tagit av köttet från grillen, makade jag ihop glöden och la de briketter som inte hade antänds på glöden och öppnade spjället max. Innom 10 minuter hade jag 180 grader och kunde värma förrätten. Jag gissar att jag hade kunnat hålla den tempen i en dryg halvtimme till en timma innan det brunnit ut. Jag vet att dessa briketter är otroligt bra till sånt här, jag har använt dom förut. Men jag ahr aldrig lyckats hålla så låg och jämn värme under så lång tid tidigare och jag tror att mitt trick med folie i botten had bidragit till detta. Bättre kontroll på luftflödet ger bättre kontroll av glöden. Nu var detta första gången så det kanske inte går lika bra nästa gång. Det är det som är så spännnde med kolgrillar. (notera kängan mot gasolgrillen  :D)
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Andreas

(Flyttade denna fina bildserie till egen tråd så blir det lättare att hitta den sen.)

Tack för svaren Sweber, mycket värdefull info där!

Edit: tog bort fråga om tempreglering som jag lyft ut till egen tråd.
Den som inte frågar får inga svar.

Urban

Underbart Sweber!. En mycket bra och pedagogisk beskrivning och fina bilder till.
Den uppskurna steken ville man genast sätta tänderna i när man såg bilderna.... Yummmy  :P.
Förmodligen har du lyckats värva fler personer till bbq världen nu  ;D.

Rob


Kari

Snyggt jobbat bilder och text Sweber! Rena rama grillskolan! Mycket imponerad!
Grattis till "ego-boosten"!Sweber

Tack. *rodnar klädsamt* Nästa gång ska jag prova att ha mer kryddning och kanske även moppa köttet.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Dennis Lundin

Du hade nog inte dött (eller du kan kanske göra det) om du gjort rent gallret lite. ;)
Ser riktigt gott ut! Själv använder jag webers briketter som har en brinntid på ca 3 timmar. Dom kan utan problem tändas om och jag använder tändrör precis som du när jag tänder dom. Fungerar dåligt med något annat. Dom är hårda som sten!

Indirekt värme är ju det bästa. Hade jag vart dig hade jag även blötlaggt lite hickorysppån och sedan packat dessa i lite folie och pickat hål i. Sedan lägger du detta paket över briketterna bara. Ger en härlig röksmak. :)

Själv grillar jag på en weber 56diameters klotgrill, tror det var 56cm i alla fall den större modellen är.

Sweber

Citat från: Chilihouse.se skrivet 2008-04-25 14:24
Du hade nog inte dött (eller du kan kanske göra det) om du gjort rent gallret lite. ;)
Ser riktigt gott ut! Själv använder jag webers briketter som har en brinntid på ca 3 timmar. Dom kan utan problem tändas om och jag använder tändrör precis som du när jag tänder dom. Fungerar dåligt med något annat. Dom är hårda som sten!

Indirekt värme är ju det bästa. Hade jag vart dig hade jag även blötlaggt lite hickorysppån och sedan packat dessa i lite folie och pickat hål i. Sedan lägger du detta paket över briketterna bara. Ger en härlig röksmak. :)

Själv grillar jag på en weber 56diameters klotgrill, tror det var 56cm i alla fall den större modellen är.


Jag borstar gallret på ovansidan innan jag lägger på något kött, men undersidan blir inte rengjord så ofta som den kanske borde. det intressanta är att trots att jag inte sköter mitt galler riktigt enligt instruktionsboken så är det blank och fint under sotet och smutsen. Det rostar väldigt långsamt. Jag har haft denna grill sedan 2001 eller 2002 och den är välanvänd.

Jag använder enbart Heat Beads bricketterna som säljs under namnet Weber. Jag antar att det är samma som du använder. Problemet är att till i år har dom bytt leverantör, det verkat vara tyska briketter i Weberpåsarna iår. Hoppas att dom är lika hårda.

Min grill ÄR en 56 cm (22 1/2 ") Weber One Touch Gold, men förra sommaren tröttnade jag på den låga arbetshöjden och byggde in den i ett trädgårdsbord.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Dennis Lundin

Ja jag köpte faktiskt precis på mig en 10kg påse med just dessa nya weberbricketter, har dock inte provat dom än. Har en påse kvar från ica som var rena skämtet, men har järnia stängt och man varit orutinerad nog att glömma köpa innan får man lida. :)

Sweber

Citat från: Chilihouse.se skrivet 2008-04-28 19:25
Ja jag köpte faktiskt precis på mig en 10kg påse med just dessa nya weberbricketter, har dock inte provat dom än. Har en påse kvar från ica som var rena skämtet, men har järnia stängt och man varit orutinerad nog att glömma köpa innan får man lida. :)


Aha, spännande. Jag har en kvar av dom gamla men jag är mycket nyfiken på den nya. Jag läste på förpackningen att dom ska ha tom lite högre energiinnehåll än Heat Beads. Återkom gärna med mer info när du provat dom. Jag är annars inne på att försöka hitta några av dom gamla påsarna innan dom tar slut helt. I början av förra sommaren köpte jag 4 påsar på en gång på K-Rauta, mest för att slippa köpa nya så ofta. Gissa om folk tittade på mej och jag fick faktiskt frågor från folk i kön varför jag köpt just den sorten som är så mycket dyrare än Landmanns (per påse, knappast per grillning), och varför jag köpt så mycket. "Vad vet han som jag inte vet"
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

roffekock

Jag har jämfört dom båda och först tyckte jag att dom gamla orginal (Heat Beads) var bättre men nu efter att provat de nya ett tag så tycker jag att dom är snarlika. Att folk glor när du köper grillbriketter kan du bara vara glad för du är en god ambassadör för Bricketter med tryck i.
Och framförallt en god kund för den Judiska familj som äger Weber i USA.
Vad tror du att folk gör när jag kommer med en hel varuvagn full,vi köper nämligen våra påsar där vi befinner oss och konsumerar mer än 300 kg /år.
Orsaken till att vi gör sådana inköp är att det finns inga rabbatter hos Weber oavsett om du köper pall eller en påse >:( Men det kostar att ligga på topp.
Ingen kolmila i ditt område?

/rolf numera kock
Matforum är bäst

Dennis Lundin

Jag har också provat dessa nu. Klart godkända, tror inte det är så stor skillnad från dom tidigare. Och är inte dessa billigare? 119kr betalade jag för 10kg. Känns som dom kommer räcka en bra bit in på sommaren.

Klangen när dom laddas i tändröret är samma som tidigare. :)

Sweber

Det låter bra. Med dom priser jag sett så är kilopriset precis lika. 7kg för 99kr och 10 kg för 119kr. Eller så har jag gjort en matematisk groda i huvet.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Kurtson

Riktigt trevlig bildserie / instruktion...
trotts nyss ätit frukost och är på G till jobbet så blir man sugen

Dennis Lundin

Jo stämmer nog Sweber. Blev nog mest glad att det var 10kilo i stöten, slipper man bära så många säckar. :D

Kurtson

Citat från: Chilihouse.se skrivet 2008-05-11 11:18
Jo stämmer nog Sweber. Blev nog mest glad att det var 10kilo i stöten, slipper man bära så många säckar. :D

Är det bärandet du ogillar så kan man beställa hem en pall i taget....de tar ju slut till slut i alla fall...
;D

Sweber

Hej Kurtsson, du förstår vad jag behöver en locktermometer till nu? :D
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Kurtson

f-n har ju glömt att kolla priset... messar mig själv på jobbet och återkommer.... :-)

MiGa

Blev lycklig ägare till en ONE-TOUCH GOLD 57 cm i helgen.Har aldrig haft en Weber för, blev mycket imponerad av värmen i den.
Köpte Weber grillbriketter men inget rör,fick ej fyr på dom med tändvätska varför? Är det för dom är så hårda? Jag tog andra briketter så det blev grillning till slut ändå. Satt och tittade i Webers produktguide j-vlar vad med grejor där var,någon som provat tända briketter med Looftlighter?

crlhrv

MiGa: jag har liknande erfarenheter av tändvätska och briketter. vi köpte en påse briketter i holland förra sommaren och skulle grilla på campingplatsen. jag tror vi kämpade i över 2 timmar för att få någon som helst OK glöd. det verkade som om värmen från tändvätskan inte räckte till utan man behövde en extern värmekälla, t.ex. tändpapper, mayastickor eller liknande. då funkade det betydligt bättre, men allra bäst är det om du köper en skorstenständare - dom är ruskigt effektiva.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Dennis Lundin

Citat från: MiGa skrivet 2008-05-25 01:50
Blev lycklig ägare till en ONE-TOUCH GOLD 57 cm i helgen.Har aldrig haft en Weber för, blev mycket imponerad av värmen i den.
Köpte Weber grillbriketter men inget rör,fick ej fyr på dom med tändvätska varför? Är det för dom är så hårda? Jag tog andra briketter så det blev grillning till slut ändå. Satt och tittade i Webers produktguide j-vlar vad med grejor där var,någon som provat tända briketter med Looftlighter?


Hehe du kan glömma att tända briketterna med tändvätska. Dom är för hårda och suger inte in vätskan. :)
Det är tändrör eller en eltändare som gäller. Bäst glöd får du ju om du kör tändrör tycker jag själv, då blir allt lika varmt på en gång i glöden.

Grattis till ett bra inköp av grill! Den kommer du ha nytta av många många år! Har haft min weber i 3 år nu, står ute i ur och skur, inte en rostfläck eller liknande på den. :)

MiGa

Använde röret idag kanon glöd :D. Har lagt på en hel karré idag  så spänningen är stor i familjen. ;D

Sweber

Citat från: MiGa skrivet 2008-05-25 16:22
Använde röret idag kanon glöd :D. Har lagt på en hel karré idag  så spänningen är stor i familjen. ;D


Hur gick det?
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

MiGa

Det gick bra,hade en temp på 200-232 grader när köttet visade ca 71 grader så hade det gått 2tim 15min.Jag lade briketter på ena sidan av grillen och en form på andra sidan ,vred köttet  ett halvt varv när halva tiden gått, bara för att få jämn färg.Köttet blev saftigt och mört till det hade vi efter ungarnas önskemål  friterad potatis,Bearnaisesås och sallad(Tomat o rödlök olivolja :) och ett gott rödvin. Sen blev det en god kladdekaka med vispgrädde som frugan gjort ,med andra ord en lyckad dag  ;D

Johansson

Har provat "långgrill" på min gas Weber, det är lite svårt att hålla så låg temp kontinuerligt som Sweber på en gasgrill. Men att ligga på 125-150 är fullt möjligt med bara en brännare på. Dock har jag svårt att få bra rök med spån i en gasgrill. Nån som har några tips hur man får en så bra rök som möjligt?
Har med framgång grillat köttbitar på ca 1.5 kilo, något som tagit 2-4 timmar, kommer inte ihåg exakt då det var förra sommaren..

fabban

Citat från: Johansson skrivet 2008-07-20 12:17
Dock har jag svårt att få bra rök med spån i en gasgrill. Nån som har några tips hur man får en så bra rök som möjligt?


När vi "snabb" grillar i gasolgrillen så brukar vi göra 2-3 folie paket med blöttlagt rökspån. sticker lite småhål på paketet och lägger det på den brännaren som är igång, sen brukar vi även täcka för en del av ventilationshålet i locket för att röken inte ska försvinna ut i friska luften med en gång.

Andreas

Johansson: Menar du att din gasweber inte går att ställa in på tillräckligt lite gasflöde för låg temperatur? Annars borde det väl vara lättare att hålla en jämn och fin temperatur med gas..?
Den som inte frågar får inga svar.

Johansson

Citat från: Andreas skrivet 2008-07-29 09:27
Johansson: Menar du att din gasweber inte går att ställa in på tillräckligt lite gasflöde för låg temperatur? Annars borde det väl vara lättare att hålla en jämn och fin temperatur med gas..?

Jodå, lättare att få jämn temperatur men jag har problem att ligga på under 150 grader, ens med endast en brännare igång. Man kan iofs experimentera med att ställa upp locket en aning men då släpper man ju ut eventuell go rök...

Andreas

(Johansson försök att inte citera i onödan är du snäll, se: http://matforum.nu/index.php?topic=180.msg8131#msg8131)

Men skulle det inte gå att strypa ner brännaren på nåt sätt så att den brinner med lägre effekt?
Den som inte frågar får inga svar.

Lindström

Sweber, jag använde mig av din teknik i söndags när jag bbq-ade Pulled Pork på 2 kg fläskkarré. Körde med en eldhärd med vattenbad ovanför. Aluminiumfolie över resten av gallret för att koncentrera syretillförseln. Blev ett långkok mellan 09:00 till 20:30. Höll en temp på ca 120C i grillen och då jag skulle ha Pulled Pork fick jag snällt vänta till köttet kommit upp i 94C. Vid 17 tiden fuskade jag lite och lade till en extra eldhärd med vatten bad. Fick en temp på ca 145C. Använde mig av de hårdare Weberbriketterna. Fick fylla på 2 gånger. Ena gången för att de otända briketterna under de glödande inte riktigt tog fjutt (Minion metoden). Tror det berodde på att det var lite för mycket aska kvar som kvävde elden. Den andra påfyllningen var då jag lade på den andra eldhärden. Gick åt ca 2 kg under dagen. Det blev en rökring på köttet som inte gick av för hackor och dagen efter smakade den ännu bättre. Blev en rökig pytt i panna dag 2.

roffekock

Låter som du trots allt kört den lite för varmt (tog ölen slut)  ;D

Försök att sänka värmen till max 105-110. Tänk på att det tar tid att BBQa och ju mindre värme du har ju saftigare kött.

Men din upplevelse låter ändå som du haft det fett under din tur med pulled pork, nu är det dax för "brisket" en upplevelse utöver det vanliga.

Ett tips om du lyckas att få tag på BBQ bibel så har du en underbar bok,jag sitter inte så till just nu så jag kan se exakt titel och skribent men jag återkommer med det.

Q-ing is lovley.

/rolf
Matforum är bäst

BBQforever

Snabb Hjälp.
Boken heter "The Barbecue! Bible" av Steven Raichlen.
Han har en hemsida som är http://www.barbecuebible.com/

Lindström

Tack för boktippset! Ska kolla på Bokus på en gång. Själv tittade jag på ett föredrag med Mario Batali om hans nya bok Italian Grill på authors @google.

http://www.inabbondanza.com/journal/2008/11/17/authors-google-mario-batali.html

Marios bok verkar intressant. Har bett en kockvän i staterna att kolla om boken är något att ha.

En rolig händelse i föredraget är när en av åhörarna vill ställa en fråga gällande sin grill och börjar med frasen:
" Im very proud that you can se my grill from space...", haha oslagbart :D

"Brisket" finns definitivt med på min To-BBq lista nu, men till helgen får det bli det här:

Sweber

Citat från: Lindström skrivet 2009-03-17 10:11
Sweber, jag använde mig av din teknik i söndags när jag bbq-ade Pulled Pork på 2 kg fläskkarré. Körde med en eldhärd med vattenbad ovanför. Aluminiumfolie över resten av gallret för att koncentrera syretillförseln. Blev ett långkok mellan 09:00 till 20:30. Höll en temp på ca 120C i grillen och då jag skulle ha Pulled Pork fick jag snällt vänta till köttet kommit upp i 94C. Vid 17 tiden fuskade jag lite och lade till en extra eldhärd med vatten bad. Fick en temp på ca 145C. Använde mig av de hårdare Weberbriketterna. Fick fylla på 2 gånger. Ena gången för att de otända briketterna under de glödande inte riktigt tog fjutt (Minion metoden). Tror det berodde på att det var lite för mycket aska kvar som kvävde elden. Den andra påfyllningen var då jag lade på den andra eldhärden. Gick åt ca 2 kg under dagen. Det blev en rökring på köttet som inte gick av för hackor och dagen efter smakade den ännu bättre. Blev en rökig pytt i panna dag 2.


Grattis, det kräver lite planering och en smula tålamod, men visst är det värt det?
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Lindström

Absolut! Var värt var enda sekund när resultatet väl kom fram ur Lützen dimman på kvällen, för att inte tala om dagen efter. Vilken smak köttet få när det fått ligga till sig några timmar!

ocius

Sweber,

Angående plåtslagaren... Det finns en produkt i USA som heter www.Smokenator.com som är ganska lika det du är ute efter tror jag.

Jag har själv försökt att beställa, men tyvärr så är de inte helt läta att få tag på, jag har mejlat dem ett par gånger men inte fått något svar.

Dock så kan man ladda ner instruktionen och då har du nästan en färdig ritning.

PS! Tack för en otroligt fin bildserie/beskrivning

Sweber

Ocius, det verkar vara en intressant pryl. Undrar vad en skulle kosta om den gick att få tag på här. Jag har sett en liknande grej, vill minnas att den hette bbq-baffle.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

roffekock

Matforum är bäst

Kurtson

Men en sådan kan ju inte vara svår att göra om man bara kommer åt lite plåt... det här blir nu ett projekt!

roffekock

När dom är klara så säg till, du har ett hundratal som står på kö utan att kunna köpa. ;)

/rolf
Matforum är bäst

ArcTiC

Vilken bra tråd!  :)
Hittade hit i förmiddags och tack vare den klockrena beskrivningen så kunde jag påta ihop min första "water smoker" i ett nafs. 1,7 kg benfri karré (marinerad över natten i default grillolja + äppelcidervinäger) lades i grillen tillsammans med mesquitespån och vattenbad (1:a omgången med ca 1/4 rödvin). Efter 4 h (+ 50 min i vila i alufolie) så satte jag tänderna i den möraste/saftigaste karré jag ätit någonsin.

Sweber

Det var roligt att höra. Grattis. Kul att man kan inspirera.
Weber One Touch Gold 22,5" lätt modifierad, samt Weber Go-Anywhere helt i orginal.

Lars i Uppsala

Oerhört smart med "mellanväggen"!, Uppskattar också knepet att lägga några glödande bricketter ovanpå otända. Har nästan alltid problem att få en låg och stabil temperatur i klotgrillen.

magnus

Synd att bilderna från första inlägget försvunnit, håller på med ett försök själv idag.

Mvh Magnus

Kari

Sweber, vars har du flyttat dina läckra bilder?! Jag skulle ju visa dem nu ju...

Roine

Citat från: BBQforever skrivet 2009-03-18 12:44
Snabb Hjälp.
Boken heter "The Barbecue! Bible" av Steven Raichlen.
Han har en hemsida som är http://www.barbecuebible.com/


Har den boken och den är underbar

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal