Surgubben reagerar

Startat av Skogis, 2018-11-06 18:33

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Nu är surgubben igång igen.
Favoriten bland jordnötter har hitintills varit OLW Virginia, men ett antal påsar under hösten har varit härskna. Har slängt dom men den här gången ville jag vara en god medborgare och uppmärksamma Orkla food på problemet. Paketerade den senast inköpta påsen, frankerade och skickade den till Orkla enligt adressen på förpackningen, där det också utlovades full ersättning för utlägg man haft.

Idag fick jag en varukupong på 120:- på varor från Orkla.
Med 25:- för jordnötterna, 60:- i porto och emballage ger det mig 35:- att handla för i Orklas utbud. Svarade på mejlet som förklarade att dom ursäktade att kommit härskna jordnötter ut i butik och hoppades att jag skulle vara nöjd med varuchecken. Vilket ni säkert redan förstått att jag inte var :)

Svaret på det mailet var att pga GDPR kan dom inte samla in kunders kontouppgifter och därför ersätter med varukuponger. Jag skickade inte in påsen för att få handla deras produkter för mina egna pengar, då kunde jag handlat dom direkt från början utan omvägen via porto och emballage.

Om jag ville kunde jag skicka in mina kontouppgifter till Orkla så skulle dom lösa det.
Vi får se hur dom gör, mitt svar blev att jag gärna såg att dom betalade motsvarande summa till radiohjälpen eller valfri hjälporganisation.

Jag lovar, jag ska inte använda kupongen.

agnetasch


webguide

Snick, snack, de kan visst samla in kunders kunduppgifter bara de upplyser sina kunder om det!

webguide

Tillägg, för en massa år sedan köpte jag en tub med kolasås (har jag för mig) från Dr. Oetker, när jag tryckte på den så sputade det kolasås över hela köket så nått var fel. Jag ringde dem och informerade om det. De fick min address och efter nån vecka kom en låda med ett exemplar av ALLA deras produkter inom bakning! :)

Skogis

2018-11-07 10:58 #4 Last Edit: 2018-11-07 11:09 by Skogis
Svaret jag fått är

Vi har tyvärr ingen rutin för att skänka engångsbelopp idag. Vi bidrar på andra sätt till tex: Maskrosbarn och Mustaschkampen.

Med Vänliga Hälsningar,
Orkla Confectionery & Snacks


Mitt svar till detta är

Är det ni som skänker pengarna? Trodde att detta var en ersättning för en defekt produkt till mig som skulle utbetalas. Om ni betalar beloppet till mig eller till radiohjälpen borde kvitta.

Mvh
Surgubben :)

Mat-Janne

Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Skogis

Det försökte jag med först, men det kunde dom inte.
Undrar vad som händer nu, jag har inte fått något svar på om det var deras eller mina pengar som skulle utbetalas :)
Får väl stöta om om någon vecka.

Mat-Janne

jag gärna såg att dom betalade motsvarande summa till radiohjälpen eller valfri hjälporganisation.
Kommer att hända? Nej!
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Skogis

Var inom nya Extrabutiken och köpte lunch, då såg jag detta fantastiska erbjudande.
Att man kan spara 260:-/kg på potatis är otroligt :o
Känns lite som buffel och båg att säga att ordinariepriset är 349:-/kg
IMG_3483.jpg

agnetasch

Det var t.o.m dyrt med 89:-/kg. Igår tog dom 20:-/kg på COOP för svensk färskpotatis

Skogis

Där jag bor har vi ynnesten att ha 4st olika coopbutiker, knappt 18 000 invånare så det är rimligt tätt mellan butikerna.
Det jag kan bli lite förundrad över är att alla butiker har sina egna priser, samma vara kostar olika beroende på vilken butik man besöker. Som exempel så kostade svensk nypotatis 49,90/kg på stora coop senast jag var där.

Hasse

Butikerna tar väl de priser som kunderna är beredda att betala. De flesta betalar kanske det pris som begärs, medan andra snåljåpar, som jag, åker till den butik där varan är billigast. Att jag sedan måste köra bil en mil för att tjäna ett par kronor på kilopriset, det räknas inte. :-/

Jag vet att ekonomiskt vinner jag ingenting, men jag gillar att köra bil och ser det hela mer som en terapeutisk och avslappnande biltur.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal