Maräng?

Startat av Mysan, 2011-05-25 11:18

Föregående ämne - Nästa ämne

Mysan

Hur gör man en perfekt maräng? Typ om man ska ha den till glace au four.
Jag försökte här om dagen men vet inte om det blev så bra?.

Inlägg finns i bloggen
http://kardemummabulle.blogg.se

webguide

Jag antar att du är ute efter själva marängsmete, eftersom en glace au four inte skall torskas (inte krispog maräng).
Ett mycket bra grundrecept som jag använder när jag gör vanliga maränger som blir kritvita och krispiga är:
1 del äggvita
1 del strösocker
1 del florsocker
lite citronsaft (jag uteslutar ofta den, tycker att det går bra utan, den är till för att stabilisera proteinbubblorna i marängen).

Börja att vispa äggvitan försöktigt tills den börjar skumma, häll i hälften av strösockret och vispa på lite högre hastighet (kör inte på högsta effekt för då kan man slå sönder proteinbubblorna). När det börjar bli ett styvt skum tillsätter du resten av strösockret, vispa nu tills det blir ett hård glansigt marängskum. Om du drar upp vispen ur det så skall det bli styva toppar som inte sjunker tillbaka. Sikta i florsockret och vänd runt tills smeten är fri från klumpar.

Nu har du en färdig maräng som du kan använda på Glace au four om du vill. Om du vill göra hårda maränger av det så skall du torka dem i ugn. I vanlig ugn kör jag dem i 90 grader tills de torkat, beroende på hur stora de är tar det några timmar, men resultatet blir vita krispiga och fina maränger.

Jag har köpt en dehydrator så nu för tiden torkar jag marängerna i den med temperaturen satt till 60 grader.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal