Citat från: kryddburken skrivet 2008-01-22 21:00Grytor av kött inleds alltid med bryning av kött...
Lägger i köttbitarna, inte för stor mängd, då sänker de värmen i stekpannan och börjar istället koka vilken ger ett kött utan fin stekyta och dessutom torrt kött eftersom det tar längre tid att "stänga" porerna och mer köttsaft hinner rinna ut!
Citat från: Andreas skrivet 2008-01-22 17:51
Mowcheeba: Det här med lergryta tycker jag är lurigt... vad är skillnaden mellan att tillaga kött som är helt dränkt i vätska i en lergryta i ugnen och att laga samma kött i en kastrull på spisen?
Citat från: Urban skrivet 2008-01-22 20:48
Välkommen till forumet Mowcheeba! .
Får man kanske fråga varför du vill börja äta kött igen efter 10 köttfria år?.
Citat från: Andreas skrivet 2008-01-22 09:41
Varför är det så? Jo det finns nån formel som visar att värmen avtar med kvadraten på avståndet eller nåt liknande (det här kan nog Hasse)