Vad bakade du för matbröd senast?

Startat av Andreas, 2007-05-06 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Tre stora MTC igen, denna gång med vetegroddar. Platta med goda. Ej värt att slösa finmjöl med vetegroddar.

kryddburken

Provade ett recept på knäckebröd igår och det blev precis lika gott som mitt favoritbröd på Guntorps herrgård! Nu kan jag göra det själv! ;-)
http://kryddburken.se/2009/11/05/knackebrod/

Kari


danielmalm

Potastisbröd med fänkål. Mycket smakrikt och saftigt bröd som rekommenderas!

Mickan

Citat från: danielmalm skrivet 2009-11-08 17:42
Potastisbröd med fänkål. Mycket smakrikt och saftigt bröd som rekommenderas!


Recept? Kanske är du som jag och höftar men gör gärna ett försök.
Video meliora proboque deteriora sequor

Hankki

Två franska lantbröd med manitoba cream och recept från Finax/Bröd med Jan Hedh.
På det blev det egenhändigt gjort smör enligt kryddburkens recept, men jag saltade lite för mycket.

http://www.finax.com/se/display/recept-tips/Franskt-Lantbrod-manitoba.aspx

annamaria

Nu är rågmjölet skållat inför vedspisbakningen  ;D ;D i morgon.

Det blir Laputabröd: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=2847

Har aldrig bakat det innan men gillar ju skållade bröd så det funkar nog fint.  ;D

Pokol

Bakade Martin Johanssons bröd med dinkelmjöl, otroligt gott. kolla receptet på hans blogg paindemartin.blogspot.com

Bild på mitt resultat finns på http://sybariterna.blogspot.com/2009/11/surdegsbrod-med-siktat-dinkelmjol.html

Kari


Mickan

Citat från: Kari skrivet 2009-11-23 22:01
Räknas piroger? ;D

Stolt som en tupp nu när karelska piroger ligger i magen!
http://receptomaten.blogspot.com/2009/11/karelska-piroger-for-dummies-alla-andra.html


Tack för receptet Har ätit dem på Finlandsbåten och tänkte göra dem men det föll i glömska. Inte längre!
Video meliora proboque deteriora sequor

Mickan

Har bakat danskt rågbröd och det ligger nu och vilar. I kylen ligger en Havarti och väntar. Det ska bli gott med en kvällsmacka-
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Har du ett gott recept på det som du vill dela med dig av?

Mickan

Från Gateaus brödbok:

Dag 1
Skållning
1,5 dl rågkross
1 dl solrosfrö
0,5 dl linfrö
1 msk salt
2 dl kokande vatten

Dag 2
2 dl ljummet vatten
50 g jäst
5 msk mörk sirap
3 dl grovt rågbröd
2 dl vetemjöl

Jag skriver inget om hur man gör för det kan de flesta här men tänk på att köta degen upp mot 30 minuter i assistenten för bästa resultat. Körde 20 minuter idag och det funkade. 2 välsmorda formar och jäsning 45 minuter i bunken och 40  formen. Sätt in i 225 grader och sänk till 180. Det tar 50-60 minuter. Kolla gärna temperatur. 
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Tack snälla! Tar du ur dem ur formarna något innan dem är klara eller går dem klart i formen?

Mickan

Citat från: annamaria skrivet 2009-11-26 20:51
Tack snälla! Tar du ur dem ur formarna något innan dem är klara eller går dem klart i formen?


Dessa kör jag klart i formen men ett annat recept jag hade krävde upp och ned utan form 10 minuter. Däremot svalnar de inte i formen.
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

I dag har det blivit Elsas Jullimpor, ett recept från tasteline: http://www.tasteline.com/Recept/Elsas_jullimpa

Jag skållade dock en del rågsikt i går kväll eftersom jag gillar skållat bröd. Mjuka goda bröd blev det till kvällsmat, hemgjord mjölkchoklad till. Mums!

Mickan

Receptet ser bra ut. Gjorde du sex limpor för jag tycker de verkar bli ganska små då?
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

Först halverade jag receptet. Sen lade jag ändå till vatten + mjöl till skållningen så det gick också åt mer mjöl. Det blev 4 rejäla limpor tills slut. Jag tog brödkryddor i stället för dem andra i receptet. Sen bytte jag farin mot mörk sirap eftersom jag hade det hemma.

Det är bara att erkänna - jag är rent usel på att följa recept.... men på ett ungeför i alla fall.  ;D Dem ser i alla fall ungefär ut som på bilden.

Mickan

Nu har jag bakat samma som dig Anna-Maria. Halverade och gjorde 2 rejäla limpor. Dom blev jättebra. Ökade på kryddorna en aning.
Video meliora proboque deteriora sequor

annamaria

I dag dagen efter var dem ännu godare! Förresten gjorde du exakt efter receptet eller med skållning?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal