Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Jonas
 - 2007-08-31 19:12
När jag gör sufflé så smörjer jag portionsformen med smör och sedan så häller jag i strösocker. Vrid "koppen" runt så att sockret fastnar i smöret ställ sedan in i frysen en liten stund så att fettet fryser, gör sedan alltihop en gång till. Smeten stiger lite lättare om man gör så här.
Skrivet av roffekock
 - 2007-08-31 11:29
Viktigt är att inte öpnna ugnsluckan under gräddningen. Sen tycker jag mej märka att det blir inte lika bra sufflering med varmluftsugn. Jag fördrar en vanlig ugn. Att tillverka sin dessert i port. formar är bättre. Klart att den sjunker ihop något när du börjar skära men för den skull ska den inte bli platt.

Det krävs en del kunskap och kännedom om sin ugn innan man får ultimat resultat. Det är bara att gnida på.
Skrivet av Andreas
 - 2007-07-13 17:24
Välkommen till forumet EM!

Jag har bara provat göra sufflé en gång och tyvärr blev den väldigt platt när jag skar i den. Undrar just vad det beror på..?

Sufflé med katrinplommon lät annars skoj, har du sett de här recepten?
http://web.telia.com/~u52213857/katrinplommonsuffle.htm
http://www.recept.org/Katrinplommonsuffle.html
Skrivet av EM
 - 2007-07-13 13:32
Hej alla här på matforumet!!!

Jag letar recept på antingen soufflé, GrandManier eller Katrinplommon.

Annonser

Powered by EzPortal