Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - bryggens

1
Övrigt om mat / Lutfisk
2011-12-09 16:45
Nu är fisken lagd i blöt, gråsej, på Annadagen som vanligt!
2
Eggs Benedict, jag gillar denna rätt, men det skulle vara intressant
om någon har tips på någon ändring i recept som förbättrar.
Bra tips på tillagning av äggen?
Vilket bacon?
Bröd?
3
Restauranger / Göteborg
2011-05-18 20:16
Ska med sambo ner till Göteborg sista helgen i maj, undrar om ni har några restaurang-tips?Vi åker tåg , så några längre utflykter blir det inte. Gärna tips på både avslag eller positva erfarenheter.
Med min ekonomi så tillåts tyvärr inga stora utsvävningar, men gott och prisvärt. Jag har för mig att det fanns något liknande på forumet tidigare, men allt ändras ju, även matställena!
4
Hur i hela friden kan man sätta t.ex 10 % fett på k-färs, hur funkar det?
Hur mäts det? Någon som vet?
5
Welsh Rarebit som liten förrätt, sen fläskfilé med fetaost m.m inbakad i filodeg.
6
Har frysta äppelklyftor i frysen, går det bra att göra äppelmos av dessa? Något speciellt att tänka på i så fall?
7
Ja, jag har sett att det har funnits något liknande tidigare, men då med  frukost lunch, middag som ämne.
Nu är jag enbart intresserad  av vad ni äter till frukost. Äter ni frukost? Jobbar ni skift? olika dagar? Kvinnor: män?
Själv äter jag mackor med ost eller någon korv eller skinka, till det dricker jag oftast te.Det händer att det blir gröt.
8
Råvaror, halvfabrikat / Häggbär
2009-07-31 17:00
Har ni  häggbär?
Kollade på Odla.nu och tydligen kan man göra saft och likör av dessa bär.
Någon som har använt eller vet om hur de är?Andra sätt att använda dom? Fåglarna gillar dom i alla fall!
9
Såg att Lidl ska ha bra pris på högrev nästa vecka, så jag tänkte prova att grilla, men då är frågan hur man bäst går tillväga?
Förkoka den hel, skiva och grilla? Skiva den i tunna skivor och grilla ?
Tips?
10
Recept på hemgjord sådan önskas. Får innehålla köpt senap och ketchup.
11
Så här nu i denna värmes tid så vill vi inte ha så tung och kraftig mat.
Eftersom vi här hemma lagar lunchmaten till jobbet på kvällen före så vore det bra för lite tips.
Skaldjur och svamp går bort, inget för sambon. Likaså sill.
Det finns ju olika pastasallader, kall sylta, smörgåsar av alla slag.
Har ni några ideér?
12
Hade tänkt prova att göra riktiga äppelmunkar, alltså fyllda , inte såna där ringar typ "nunnor".
Det finns ju en hel del recept så där är det ingen brist, men finns det någon som har något extra roligt / bra tips så kom med det, tänkte köra i fritösen.
13
Har någon provat att göra egna?
Jag tänkte göra ett ganska fast potatismos och forma kulor, sen fritera.
Vad tror ni? Ska jag göra en frityrsmet och rulla i först eller?
Hoppas på lite tips, annars provar jag mig fram. Vet någon om det inte funkar så slipper jag sulla till det i onödan.
14
En liten undran, skulle man kunna använda en halv grönsaksbuljongtärning i 5dl degvätska för smak och sälta?
Jag tänkte prova, men det vore bra om någon visste om det är en helkass tanke eller?
15
Någon som har koll på var man får tag på en stor gryta.
Har en 15 liters gammal Gunda i aluminium som börjat se sina bästa dagar.
Den används inte så ofta, men nu är det dags igen, 2 kilo blötlagda ärter  + en rimmad fläsklägg skall rymmas
i den. (gör en stor ärtsoppa varje år)
Tips?
16
Råvaror, halvfabrikat / Grisknorr!
2009-01-21 18:28
Såg idag på Citygross att dom hade grisknorrar till salu.
Är det någon som äter sånt?
Det låg bland övriga köttvaror.
Detta har jag aldrig sett i en matbutik förut.
17
Matbröd / Förvaring
2009-01-16 18:30
Bakade idag en sorts frallor, fick en skaplig yta på dom.
Då undrar jag eftersom de inte blir uppätna direkt, hur förvarar jag dom bäst?
I plastpåse så mjuknar ju ytan, det kan ju vara ok, men..
Även när jag köper en baguette i en butik så är den i en påse som är lite för liten och då torkar brödet ut om jag inte äter samma dag.
Tips?
18
Kan bara berätta att det går utmärkt att tillaga en fryst rimmad julskina som tjälknöl.
Blir faktiskt bra.
19
Någon som vet vad detta är för kniv?
Är det nåt att ha?
"arvegods"
längd 30 cm, är inte vass överhuvudtaget, ej använd.
20
Någon som vet nåt om det finns liknande att få tag på i detta land?
Är det något att ha?
21
Vet någon om någon av dessa knivar är något att ha?
http://www.supekortprofile.se/card.asp?tag=supreme
22
Har hittat kalvlägg med ben och tänkte göra kalvsylta.
Nu finns det recept både med och utan gelatin.
Vad är skillnaden? Är det enklare att få den stelnad med gelatin?
Gör det någon smakskillnad?
23
Råvaror, halvfabrikat / Purjolök
2008-12-02 19:20
En liten undran: Hur mycket av purjon använder ni? Själv blir det mest den "runda" delen, blasten åker mest bort. Tycker det är lite slöseri.
Tips?
24
Eftersom aluminiumfolien har två sidor; en matt och en blank.
Hur vänder man den vid olika användningar?
25
Någon som gjort Popovers?
Det finns (i USA åtminstone) speciella Popover Pans.
Tänkte att det kanske skulle funka med  stor muffinsform?
Få se om någon provat, annars gör i alla fall jag ett försök.
26
Så här med  alla förberedelser inför julen: Hur många av er lutar egen lutfisk?
Själv är jag uppvuxen med att äta hemlutad Sej. Den blev fast och fin i köttet ;D
Jag har aldrig lutat själv, det luktar rätt illa, men den köpta plasket är ju inte god. Den smakar inget!
Det skulle vara roligt att prova, har lite tid att fundera innan Anna-dagen.
27
Har någon tips på ett bra sätt att göra rent glaset på ugnsluckan.
Jag provat ugnsrengöring, såpa m.m
Tycker inget funkar bra.
28
Jag bara undrar, idag åt jag potatis som kokats här hemma. Det som var lite underligt var att någon av dom smakade som mögligt bröd. Hur kan det komma sig? Det var King E. Något tips?
29
Råvaror, halvfabrikat / Fryst fisk
2008-10-17 17:58
Jag köpte ett paket med "Stilla havs torsk" av märket Euroshopper, dvs ICA lågpris.Tillagade denna som en gratäng. Benig  var ordet. Vadå urbenad`. När jag har köpt liknande av "bättre märken" är det oftast inga såna problem.  Vad är skillnaden i processen? Eller är det fisken som är mindre benägen att släppa sina ben? ;)
30
Ett sök efter recept.
Leverstuvning med ris som man fick i skolan, det var morötter i också.
Har någon ett sådant recept?
Sambon ska vara hemifrån på måndag så jag tänkte passa på.

Annonser

Powered by EzPortal