Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Bjud mig,bjud mig!Jag tycker den ser urläcker ut! :D

sarkku

Idag blir det "fuskmat". Keldas tomatsoppa. Och sen blir det våfflor till efterrätt...

kryddburken

Idag blev det mjölkstuvad pitépalt till lunch för lilltjejjen och mig!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/04/23/stuvad-pitepalt/
Samtidigt som Joline gjorde sin alldeles första egna banankaka
http://kryddburken.wordpress.com/2007/08/28/banankaka/
så gjorde jag ett storkok på köttfärssås som fick bli kvällsmiddag när jag jobbade!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/03/08/kottfarssas-a-la-linda/
Å så hade jag förberett en skål med våffelsmet dom fick grädda till efterrätt!
Har 4 liter paltsspad står i kylen också så imorgon blir det limp-bak här i skogen!

justrom

Gjorde en storbatch "Korma" enligt Anna Bergenström. Riktigt mumsig men kunde varit starkare. Nu var det mera mitt fel eftersom jag inte iddes fara till en specialaffär för att köpa vissa av kryddorna som behövdes. Så jag ersatte med lite annat.
(Min kamerasladd har försvunnit också, annars hade ni fått en fin fin bild på den)

agnetasch


Mimmi


Andreas

Hasse: Vilken rolig soppbild, för mig är den lite av en synvilla, det ser ut som om tallrikskanterna går nedåt och att soppan reser sig upp.

Justrom: Korma, vad är nu det?

Idag har jag äntligen kommit mig för att laga fläsklägg med rotmos och det kan jag tacka Leif Mannerströms bok "Husmanskost" för, receptet finns på s. 55, mycket smaskigt. (Visst tjatar jag mycket om denna bok? Men jag tänkte att om jag nämner den tillräckligt många gånger så bjussar vännen Leffe mig på en femrätters avsmakningsmeny på sjömagasinet! ;) Nä skämt åsido så är det helt enkelt en trevlig bok med rejäla recept.)
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

idag blev det halstrad ryggbiff med ICAs färdiga caesarsallad, ugnsrostade potatisklyftor, ugnsrostad broccoli och en klick bonjours färdig sås.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

justrom

Andreas:  En mild curry-köttgryta med yogurt från Indien. Just min var på lamm. Trodde faktiskt att den alltid var på lamm, men jag var ju tvungen att kolla upp när du frågade. Vissa elaka kompisar brukar kalla korma för kofta.

Cohen

Citat från: justrom skrivet 2008-03-25 23:06
Gjorde en storbatch "Korma" enligt Anna Bergenström. Riktigt mumsig men kunde varit starkare. Nu var det mera mitt fel eftersom jag inte iddes fara till en specialaffär för att köpa vissa av kryddorna som behövdes. Så jag ersatte med lite annat.
(Min kamerasladd har försvunnit också, annars hade ni fått en fin fin bild på den)


Är inte saken med korma att den ska vara ganska mild? Av alla olika indiska rätter jag smakat (tidgare bott i England, indienmatens hemland, så det är en hel del) tillhör ju korman de mildare. Brukar väl ofta vara på gränsen till lite söt i smaken, innejåller ofta russin bl.a..

justrom

Cohen: Sant. Men iom att jag inte hittade torkad piri piri så ersatte jag med torkad spansk peppar. Liite starkare hade inte skadat. I den här rätten var det rikligt med mandel.

Jag får nog köpa en ny sladd till kameran för nu har jag letat överallt.  :'(

Mimmi


Mimmi


Kari

Idag blir det Kryddburkens pizza med tomatsås på egna tomater.. Vågar jag säga att jag ska slösa med gula kantareller på pizzan...? ::)  :P

bryggens

Här blir det ärtsoppa med punch och limpmacka med ost.Ärtsoppan rester efter  kok på 2kg ärter vid ett litet "kalas".

annamaria

Maken har varit i huvudstaden och var såklart efterlängtad och då blir det mat maken vill ha såklart: Utbankad stekt fläskfilé, potatisgratäng, sallad och hemgjord aioli. Aiolin var en ny variant för mig - jag gjorde den av kokt potatis, ägg och olja. God var den! Inte lika fet såklart då heller.

Anne

Kryddig fläskfilé med guacamole och picklad rödlök i pitabröd
Anne's Food - min matblogg

roffekock

Älglövbiff m lök sås och pot. Gott. ;)

/rolf
Matforum är bäst

Mimmi

Helgkyckling som kräver lite planering men är väl värd att vänta på. Smakrik och saftig!!

http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/29/helgkyckling/

Kari

I helgen blev det lammstek och egenrökt skinka. Plus ett gäng prosciutto/tunnbröds rullar i skogen. Mums hela rasket!

Annonser

Powered by EzPortal