Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Pite-Långnäs

Idag har vi ätit Gulfiskens prima surströmming. (fjolårets skörd)
Som på namnet är denna surströmming "PRIMA". Hård rom och vacker färg, smakade underbart!. Synd att det är slut i affärerna, måste vänta på årets premiär för mer av denna strömming.
Till detta åt vi färsk potatis samt en röra på småhackade tomater, purjolök, dill, samt däri cremé fraiché. Brödet vi åt till var äkta Svensby tunnbröd (handnaggat).
Drack en Pripps 1856 (mörkt öl) till samt en snaps Gammal Norrlands Akvavit+ en OUZO 12 (grekiskt brännvin med lakris smak) GOTT!!!!!!!

Andreas

Anne: tack, då vet jag.

Pite-Långnäs: det lät som en riktig lyxmåltid.

Idag blir det Buitoni-pasta med hemlagad pesto gjord på hemodlad basilika och hemgjord parmesanost. Nej det om osten stämmer inte, skulle bara kolla om ni var med. Till efterrätt en kolapaj med röda vinbär.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Idag gör vi torskrygg i ugn med pesto och tomater, och kokt färskpotatis.
Anne's Food - min matblogg

Tracey

Anne: Bra idé - det får det bli här åxå. Tack! :)

crlhrv

Idag: någon..eh..form av renskav.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken


Anne

Vi har gäster. Till förrätt - eller småplock egentligen - blir det dels karamelliserade cashewnötter med sechuanpeppar, stjärnanis, kanel och chili, och små munsbitar med fetaost och vattenmelon. Till varmrätt blir det grillade dragon- och citronmarinerade karrékotletter med ugnsrostad färskpotatis, rökig ruccolasås och kikärter med lime, ingefära och vitlök. Efterrätten är en hallon och limoncello semifreddo med tillhörande sås.
Anne's Food - min matblogg

crlhrv

Idag förrätt: Färsk linguini med pesto på egenodlad basilika
Idag huvudrätt: Fläskfilémedaljonger med täcke av nyplockade och smörstekta kantareller samt och dijon/löksås.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Anne

Ikväll var vi bortbjudna och fick grillad halloumi med balsam-honungreduktion, och grillad honungsmarinerad fläskfilé med potatissallad, vanlig sallad, tzatziki, och barbecuesås. Till efterrätt två sorters sorbet, gott. :)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Anne: Jösses du måste ha lyckliga gäster. Synd att du bor så långt bort. :)
Calle: Mmm smörstekta kantareller...

I fredags chicken mcnuggets
Igår grillad brasiliansk biff med grekisk potatissallad http://www.guldkorn.com/std/cmmt/c_printversion.asp?iRecipeID=1585
Idag ugnsstekt kyckling med ris
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Andreas, ja, hojta till om du råkar vara i Stockholm :)

Idag åt vi ute på Texas Longhorn. Jag åt Beef Bontaña, en korg med nachos toppade med ostsås, svarta bönor, och grillat kött. Gott!
Anne's Food - min matblogg

Tracey

Ååååååååhhhhh - det där lät ju förfärligt gott..! Får jag åxå komma...? :)

Urban


Andreas

Tokfransar tror ni att Anne har råd att ge mat åt hela världen? Dessutom: försök att inte skriva inlägg i denna tråd utan att samtidigt berätta vad ni åt till middag, OK? För ni äter väl middag varje dag? ;)

Igår: God köttfärslasagne
Idag: Korv stroganoff
Den som inte frågar får inga svar.

hpson

Jag önskar också att Anne hade möjlighet att bjuda alla på middag.Det låter så gott det hon laga till. Här blev det latmans mat idag.. Jag och dottern åt köpes grillad kyckling och köpes pot.sallad och rostat bröd och grönsallad. ingen jättehit, men vi blev ju mätt i alla fall.
Imorgon planerar jag porterstek ock pot.Det låter väl lite bättre och godare?!

kryddburken

Idag blev det snabblunch på Kalmar Rasta när vi körde förbi, har nämligen blivit en "ny" bil för Fru Nilsson!! :-)
Iaf. Veckans Pasta stod det på menyn. Pasta Carbonara med fläskfilé!! gott gott men aningens smaklöst tyckte jag nog, men det var ju buffé så det ska väl passa de flesta... Salt & peppar fick användas flitigt! 65kr/pers med en stor salladsbuffé & kaffe på maten! Helt ok!!

kryddburken

Dagens höstmiddag!!  ???   ....ska det aldrig sluta regna???

Brässerade Kotletter med schalottenlök & Gräslök
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/25/kotlett-med-scharlottenlok-graslok/

Andreas

Jag hade idag turen att bli bjuden på goda grillspett med tunnt skuren marinerad fläskfilé, lök, paprika samt potatissallad till. Smart att skära köttet tunnt när man har marinad så blir det mycket smak.
Den som inte frågar får inga svar.

Tracey


Grillspett får man aldrig för många av!!

För egen del blev det en Sallad Rossini Speciale idag, som kontrast till gårdagens kiosk-hamburgare...


justrom

Pasta och laxsallad. Ruggigt enkelt att tillaga och gott.
http://www3.arla.se/Default____17653.aspx?RecipeID=15662

Hade pastafjärilar som är min favorit. Vet inte riktigt varför men det är formen på dem som gör det.

Annonser

Powered by EzPortal