nån som har nån ritning liggande på en bra rök? Skulle vara hemskt tacksam för en sån ;)
Välkommen till forumet Lillen!
Vad är det för slags rök du tänker på? Här är några från nätet:
Rök av oljefat
http://ulk1966.dk/Roegeovnens-Venner/Roegeovn/Olietoende/Olietoende.htm
Multifunktionell utegrill (varm- och kallrök)
http://matochfritid.yle.fi/specialartikel.php?id=1633
Bygg din egen fiskrök
http://www.viivilla.se/articles.asp?articleid=253
How to make a Smoker from a Trash Can
http://www.cruftbox.com/cruft/docs/elecsmoker.html
Cardboard Box Smoker
http://www.foodnetwork.com/food/show_ea/article/0,1976,FOOD_9956_2245800,00.html
Blomkruke-rök
http://www.ntscblog.com/2005/07/little-brown-egg-i-condo-q.html
Bok - se "Part II - Smokehouse Design"
http://www.wedlinydomowe.com/book_ms/ms_sd.htm
Barrel smokehouse
http://www.bae.lsu.edu/NR/rdonlyres/92F96C14-3008-41AF-BEF6-138FA0107F63/13742/8203BarrelSmokehouse.pdf
Smokehouse plans
¤ http://www.bae.lsu.edu/NR/rdonlyres/F3753DAD-965F-451C-B3A3-7C373F250404/13745/5695Smokehouse.pdf
¤ http://www.lsuagcenter.com/NR/rdonlyres/0324946F-44AA-4713-83FA-14E6CD9C3B02/13735/8201Smokehouse.pdf
¤ http://www.bae.lsu.edu/NR/rdonlyres/4A5D155F-CBBF-437C-992B-4321F562C158/13737/8202Smokehouse.pdf
Cold smoker
http://bandb2005.spaces.live.com/
Nedgrävd smoker
http://www.atlantaburning.com/smoker1.gif
(BBQ-smokers i denna tråd:
http://matforum.nu/index.php?topic=557.0)
Wow tackar och bugar för snabbt och tillfredställande svar ;D :P
Var det någon modell som du fastnade mest för bland ritningarna?
Vem har en ritning på ett fiskrökeri
Det finns ju några länkar tidigare i tråden, även om alla inte fungerar längre.
Kanske har någon nya tips på länkar?
Pratar ni bara fisk?
Jag pratar kött!
Prata på, Hannu! :)
Är det någon skillnad på en rök för fisk och en för kött?
Om det är skillnad?
Som natt och dag!
Fisk röker du i en låda på tjugo minuter.
Kött röks i 30 till 40 timmar i en rökugn, kolla på nätet där finns många lösningar på detta.
Inte bara att lägga på grillen alltså.
Men gott blir det!
Vill gärna veta mer om kallrök//kött