Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria

Mormors recept på överbliven julskinka...skinklåda med potatismos och en underbar senapssås. Mums!

Recept finns här:

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2007/12/mormors-goda-skinklda.html

kryddburken

Idag blir det uppstekt stuvad pitépalt efter gårdagens storkok!
recept : http://kryddburken.wordpress.com/2007/04/23/stuvad-pitepalt/
Har två liter paltspad i kylen också så det blir nog några limpor till frysen!

Mimmi

I går var jag på Max och käkade ett suprememål - yippe Karlstad har äntligen fått två Max restauranger D)
Fredag i dag, det blir iaf wasabicheescake med kallrökt lax - MUMS!

annamaria

Wasabicheesecake - du skulle inte vilja dela med dig av receptet imse? Låter spännande och gott!

Vi har ätit rotfruktsgratäng och grillad pastrami.

Mimmi

Citat från: annamaria skrivet 2007-12-28 20:32
Wasabicheesecake - du skulle inte vilja dela med dig av receptet imse? Låter spännande och gott!

Vi har ätit rotfruktsgratäng och grillad pastrami.


Jarå, det är en rolig variant på cheescake, fast matig! Varsågod annamaria och andra intresserade...:)

200 g fullkornsdigestive
75 g smält smör
3 gelatinblad
300 g phiadelphiaost
3 dl creme fraiche
1/2 tub wasabipasta
1/2 tsk salt
rom av valfri sort eller lax gravad el.rökt

1. Kör kexen i matberedaren och tillsätt det smälta smöret. Tryck ut blandningen i en springform och ställ kallt.
2.Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Vispa samman ost och creme fraiche till en slät smet. Smaksätt med wasabi och salt.
   Värm lite av smeten och gelatinbladen. Rör ner blandningen i resten av smeten.
3. Häll smeten i formen och jämna till. Ställ kallt i minst två timmar.
4. Garnera med rom eller lax. Du kan skära ut små smakbitar eller tårtbitar beroende på om det ska vara till buffé eller förrätt.

annamaria

Tack så mycket! Det låter verkligen jätte-gott!

crlhrv

idag: lammstek med hasselbackspotatis, ugnsrostade vitlöksklyftor, smörstekta harry kuverts och broccoli
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

kryddburken

Full rulle i köket är det idag, har precis gjort klart tolvslagets lilla frestelse!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/12/31/gott-nytt-ar-onskar-kryddburken/

Gott Nytt År alla härliga forummedlemmar!!

roffekock

Kryyyyyddddburkennnnnnnn. Du har gjort en fin tårta, Ska du ha isfacklor i den? ;D ;D

/ Du ska ha en go Nyårskväll med de dina. :-*

/rolf
Matforum är bäst

kryddburken

Roffekock!!
Isfacklor hade ju varit nåt, men ska ärligt erkänna att jag inte haft tid att frysa så mycket is då vi haft sån förfärlig brist på vinter här nere! *S* MEN... idag kom snön, stora vita härliga flingor som har singlat ner hela dan och gör så ännu!! Riktig nyårsstämmning!! Gott Nytt år på dig och de dina! Vad blev nyårsmenyn hemma hos er?

roffekock

Snälla goa kryddburk. Isfacklorna som jag menar är små fyrverkerier som sprutar likt ett tomtebloss modell större på din tårta.
Men jag förstår vad du menar att frysa färgad vatten i en spann och sedan ett ljus tänt i det mycket effektfullt. Hoppas att ni ska få ha kvar er snö så ni kan ha snöbollskrig i morgon och barnen kan åka tefat och kälke det hör liksom jul och nyår till.
Vi är bjudna på mat och en överraskning väntar. ;)

/mvh från rolf på nyårsafton 2007
Matforum är bäst

Annonser

Powered by EzPortal