Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

I lördags åts det hemlagad pizza

Igår fiskpiccata med linscouscous - ännu ett recept från pålitlige Dan Strandqvist

Idag stekt falukorv och mos
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

2007-11-20 19:24 #581 Last Edit: 2007-11-20 22:16 by elka
På spisen står nu och bubblar lök, vitlök, tomater, purjo, lite chili, lite stark korv i lite olja och buljong. Ska få små koka till löken och tomaterna löst upp sig och sen tärnad potatis på slutet.

Ingen aning vad det blir. Ännu. Kanske inte sen heller..  ???

Edit: Gulash fast utan kött, lite väl stark tyckte vi båda..  ;D

kryddburken

dagens blev till lunch rester från igår, gratinerad tortellini med broccoli & blomkål, till kvällsmat slängde jag ihop till övriga familjen något så graciöst som makaroner & korv & en sallad till de... Sen ilfart till jobbet!

nu har jag 5-dagars-ledigt! *sköööönt*

Kari

2007-11-21 17:57 #583 Last Edit: 2007-11-21 20:12 by elka
Idag blir det en grekisk sallad  ;D Hemma gjord så klart!

Andreas

Elka: tur att vatten är billigt. :)

Igår blev det spaghetti och morotssås

Idag rödbetssoppa
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Annapannas lammfärscurry. har inte lagat lammfärs förrut - himla gott faktiskt! Recept kommer på bloggen snart.... ;)

kryddburken

Det är riktigt kul att göra egen pasta!
Idag har jag provat på att göra ravioli, och mer lär det bli framöver för nu är jag fast i pastaträsket!!  :P
http://kryddburken.wordpress.com/2007/11/21/gor-din-egen-pasta/

ttt

Urban

Idag till lunch blev det vita bönor med bacon och korv

Till middag åt vi köttsoppa med klimp

Kari

Igår Karelska grytan med potatis, morötter och brysselkål. Både gott och nyttigt!

Idag Fredag blir det fyllda tomater för att tomatplantorna levererar som bäst..  ;D

Andreas

Elka: Karelska grytan? Hur gör man den?

Igår blev det en toppenenkel kycklingpaj. Sist det lagades paj blev det nämligen för mycket pajfyllning och då frös jag in den överblivna fyllningen. Så igår var det bara att göra ett pajskal, i med den färdiga fyllningen och in i ugnen. Det blev riktigt bra och det gick inte att ana nån skillnad mot en heltigenon nylagad paj, att frysa en hel paj är annars inte så kul eftersom pajdegen lätt blir vattnig vid uppvärmningen.

Idag blir det att prova ett rätt signerad Gudrun-Tomasson-Ek som skrivit boken "Ren matlycka", jag rev ut en artikel om henne från DN 18/1 i år där det fanns ett recept på "Renstek med sås och bönmos". Rensteken och såsen är inte märkvärdiga men jag fastnade för bönmoset - ett mos med potatis, vita bönor, spenat och olivolja.
Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Oj, grytan var en stek.  ;) http://matforum.nu/index.php?topic=340.0

---

Idag: Kryddburkens pizza för femte(?) gången.. Tipset är att pensla degen med olja innan tomatsåsen angriper..
Godare än såhär blir det inte!!  ;D

Hasse

Gräddstuvad lever.    :P

Gilius

Pancettalindad Fläskstek, 3-4 timmar i 125C


kryddburken

Varm smörgåstårta blev söndagens anrättning! Så gott så gott!!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/11/25/varm-smorgastarta/


Anne

Idag firade vi thanksgiving, så det blev kalkon med tillbehör. :)
Anne's Food - min matblogg

Urban

Hemma hos mig så vart det grillad majskyckling och ris till middag.

Anna

Latmat..hämtmat från kinastället i närheten

Kyckling i stark sås, biff med bambuskott och stekt ris med kyckling. Bra mat, och massor, så det blir nog en repris imorgon till lunch.

annamaria


Andreas

Idag: Ugnsstekta örtkryddade kycklingklubbor, pasta samt ugnsstekta tomater.

Den som inte frågar får inga svar.

Kari

Igår McD..  :o
Idag Kryddburkens pizza från frysen med morotsstavar  ;D

Annonser

Powered by EzPortal