Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av JM
 - 2021-12-19 01:48
Prova Köksknivens frågesport. Frågorna handlar om matvärlden.
Skrivet av JM
 - 2016-11-04 04:33
Webbutiken Kökskniven är nerlagd.

Surfa istället in på den här sidan:
http://www.kokskniven.wordpress.com

Det är en allmän info-sida om köksknivar.
Skrivet av Andreas
 - 2013-07-23 11:53
Jag antar att vilsjin menar att det lätt kan tolkas som bristfälliga kunskaper då du inte med egna ord svarar på hans frågor utan istället skriver citat och postar länkar. ;)
Skrivet av nk
 - 2013-07-22 22:38
Kolla in knivarna i Fällknivens CMT-serie här:
http://kokskniven.com/list_search.asp?lang=sv&q=cmt

Skrivet av nk
 - 2013-07-15 21:44
Vad är det du inte tycker stämmer vilsjin?
Skrivet av vilsjin
 - 2013-07-15 21:38
God dag yxskaft. Köp inte produkter som säljaren inte begriper sig på.  (gratisråd från någon som vet)
Skrivet av nk
 - 2013-07-15 21:21
Så här skriver tillverkaren Fällkniven om den konvexa eggen:

"Det vanliga är att knivar (i allmänhet) är planslipade och därefter försedda med en särskild brynvinkel. Att detta är vanligt beror på att det kan ske helt automatiserat."

"Våra slidknivar är försedda med en konvex egg och den kan bara framställas om man håller kniven i sin hand, dvs ett rent hantverk. En konvex egg kännetecknas av att den går kontinuerligt över i en vass egg. Den eggen är enligt vår åsikt den vassaste/starkaste eggkonstellationen."


Angående vilket stål det är i Fällknivens knivar står det i faktan om kniven längst ner, t ex på K1:

Modell: K1 Blue Whale
Totallängd: 330 mm
Bladlängd: 200 mm
Bladbredd: 46 mm
Bladtjocklek: 2,5 mm
Stål: Laminerat VG10
Hårdhet: 59 HRC
Skaftmaterial: Thermorun


Jag har hämtat informationen från tillverkaren.
Skrivet av Andreas
 - 2013-07-15 14:18
Varför får inte vilsjin ett ordenligt svar på det han skriver i inlägg #1?
Skrivet av nk
 - 2013-07-15 05:08
Välj en kockkniv!

Kockkniven är den viktigaste och mest användbara kniven. Den kan användas till allt från att hacka grönsaker till att skära kött.

Bladet är vanligtvis mellan 20 och 30 cm. Det är konvext för att kniven enkelt ska kunna "vaggas" mot skärbrädan när man skär. Vissa varianter har hål i bladet eller räfflor på sidan om eggen för att grönsaker som t ex gurka lättare ska släppa från bladet.

www.kokskniven.com

"Kniven är det viktigaste redskapet i restaurangköket. Även i hemmaköket är kniven ett viktigt verktyg. Ska du bara köpa en kniv så är det en kockkniv."
Skrivet av nk
 - 2013-07-14 03:03
Nu säljer vi knivar från Global, bl a Sashimi G11, 24 cm, som du hittar här:
http://kokskniven.com/tillverkare/global/global-kockkniv-sashimi-g11/

Här hittar du de andra Globalknivarna:
http://kokskniven.com/tillverkare/global/
Skrivet av vilsjin
 - 2013-01-26 19:57
Ok, men ni skriver "Bladprofil: konvex", jag antar att det är eggen som är konvext slipad. Yxor kan möjligen ha en konvex bladprofil men knappast knivar.

Sen är formuleringar som "Kniven är tillverkad i specialstål" helt meningslösa, berätta vad det är för stål för tusan. I det här fallet var kniven dessutom laminerad så berätta vilka stål det handlar om.
Skrivet av nk
 - 2013-01-24 19:05
Kökskniven har funnits på nätet sedan December 2012. Vi säljer köksknivar & tillbehör.
www.kokskniven.com

Annonser

Powered by EzPortal