Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Per Gärdt
 - 2015-11-29 08:55
Jag har rökt rådjurslår i min bradley i ca 5 år nu. Min erfarenhet är att låren ska värmas till 62-64 grader innertemp. Låter man det gå uppåt 68-70 ökar risken betydligt att köttet blir smörjigt, filtigt.
Skrivet av hans niklasson
 - 2014-12-05 12:26
sprutsalta låret m 10 %saltlake låt ligga några dagar kör det i ugnen 100-125 grader tills du tycker innertemperaturen är ok jag vill ha ca 53-55 grader.därefter röker jag i ca 70 grader i några timmar beroende hur mycket röksmak jag vill ha.rök någon timma först med öppen dörr så
att köttet är torrt innan rökningen börjar
Skrivet av Skogis
 - 2014-10-17 15:04
Jag tackar.

Ska snacka med lårinnehavaren och se vad han vill med läckerbiten.
Skrivet av agnetasch
 - 2014-10-17 06:47
För det första; är det ett ungt djur så ska det inte rökas, köttet blir liksom smörjigt o smakar lever. Då är det bättre att steka låret ev. lättröka o grilla.
Annars funkar varmrökning bra. 10%-ig saltlösning 2 dygn + gärna lite sprutning. Torka 1 dygn o rök i 75°C ca 7 timmar eller tills innertemperaturen är 70°C
Skrivet av Skogis
 - 2014-10-16 00:18
Fick förfrågan om att röka ett rådjurslår idag. Mitt svar blev att man saltar alltid när man kallröker men just ett rådjurslår visste jag inte om det var lämpligt för kallrökning eller varmrökning.

Mina erfarenheter gällande vilt och rökning är en vildsvinstek som jag varmrökte för några år sedan med i mitt tycke mindre lyckat resultat.

Någon som har lite tips och råd gällande just rådjurslår?

Han som frågade var inte intresserad av att lufttorka låret, det tog för lång tid enligt honom, annars hade ju det varit ett alternativ.

Annonser

Powered by EzPortal