Hej!
I receptet står att rödet ska vara inne i 55 min. Detta gäller för en limpa, nu är jag sugen på stycka upp degen och göra mer som frallor. Detta borde väl innebära att jag inte behöver grädda dom i 55 min? Eller måste jag det med tanke på att det är jäst i?
nejdå... 55 minuter på frallor ger stenhårda klumpar ;)
i min ugn brukar 225 grader i 19 minuter bli jättebra, på förra jobbet där det var en varmluftsugn körde vi frallorna 14 minuter (200 grader). Men alla ugnar har ju sina egenheter så man får prova sig fram lite...
Ok! Då vet jag - runt 20 min! Tack! :)
Jag brukar göra 100 g "tunga" runda frallor i vanlig ugn, 250ºC i 15 minuter.
Rätt högt upp för att bottnarna inte ska bli brända.
Här är bild och recept ifall du vill se: http://receptomaten.blogspot.com/2009/04/ivans-sportbrod-med-poolish-pa-3-gram.html
Berätta hur det gick sen Ia :)
Ett annat säkert tips kan vara att gå på kärntemperatur...94 grader för ljust och 96 grader för mörkt. "Allt" har ju som bekant en temperatur när det är "färdigt"...
Jo, det är klart, lite pyssligt just på småfralla men har man väl en gång hittat tiden så kör man på sen. Tills man åker på en ny eller annan ugn ;)
225 g 10 min :D
Citat från: Kari skrivet 2009-10-04 10:31
Jo, det är klart, lite pyssligt just på småfralla men har man väl en gång hittat tiden så kör man på sen. Tills man åker på en ny eller annan ugn ;)
Jag har en handtermometer med en smal spets, med den är det enkelt att möta kärntemperaturen på de felsta "saker" inklusive potatis och små frallor :)
Den mäter temperaturen på 4 sekunder å det går snabbt också.