2021-09-17 16:04

Nyliga inlägg

Sidor 1 2 3 4 ... 10
11
Tack för bra tips!

Är det någon som testat Pallarés Stekplåt i kolstål i ugnen? Är de smidiga att diska?

Jag har stekpannor i kolstål som jag tycker är lätta att få rena, så jag funderar på om det kanske kan vara ett alternativ med en stekplåt i samma material.
12
Maträtter, recept, tillagning / Kräftdags!!!
Senaste inlägg av Skogis - 2021-08-13 08:25
Det börjar bli dags att äta kräftor och något jag aldrig funderat på är om kräftorna ska vara kylskåpskalla eller lite ljumma när man äter dom.

De godaste kräftorna jag ätit har ju varit nykokta och lite tempererade, vilket iofs är en annan liga än köpekräftor smakmässigt.
Fick frågan om man ska ta fram kräftorna någon timme innan det är dags, men jag vet inte om det gör någon skillnad.
13
Testa aluminiumfolie med lite olja för att det inte ska fastna. Rulla sedan upp kanterna på foliet så köttsafter eller liknande inte rinner ut på plåten och bränner fast.
14
Jag köpte ett rengöringsmedel på Snabbgross som heter Rent Grill&ugn som är helt sanslöst effektivt. Verkar finnas att köpa lite varstans.
Löser lätt upp inbränt fett från glasformar och ugnsplåtar.
15
Om du vill slippa köpa nya formar kan du ju alltid lägga bakplåtspapper på plåtarna och låta gratängformarna stå i blöt en dag så behöver du inte gnugga.
16
Jag gillar att laga mat i ugnen och använder vanlig plåt om ibland och gratängformar ibland. Oavsett vilket jag använder så är det alltid så tråkigt att diska efteråt eftersom man får gno så för att få bort matrester som har lagats i ugnen.

Min fråga är om det finns något alternativ till vanliga plåtar och gratängformar som man kan använda i ugn och som är lättare att diska efteråt? Jag vill helst undvika teflon och liknande beläggningar, utan vill helst ha något som är gjort av rena material.
17
Det låter väl som en möjlig förklaring. Jag läste någonstans att även fisk som varit fryst får kallas färsk.
18
Har kanske hittat en möjlig anledning till varför det händer.
Laxen odlas vanligtvis i Norge, men om det är för dyrt att rensa den i Norge skickas den glatt till Kina, och för att laxen inte ska bli dålig fryser man den nog. Sen tinas den och rensas och fryses igen innan den skickas tillbaka.
 
Lite beroende på hur snabb nerfrysningen är skadas nog cellväggarna och fisken släpper olja.
Inget man märker när man steker eller kokar den men just kallrökt är känsligare.

Att det kan ske med "färskt" billig lax kan nog också bero på om den varit fryst vid något tillfälle.
19
Är bara alla tillsatser behandlade ska det nog inte vara några problem. Rå lök går ju bort och ströbröd kan väl innehålla diverse mögelsporer som man gärna vill ta dö på relativt snabbt.
Mjölk och kryddor borde funka bra, den ena är pastöriserad och den andra är väl gasad eller strålad för att få hållbarhet.
20
Vetgirig, frågelåda / SV: Försämras köttfärs av rå l...
Senaste inlägg av Tomgustafsson - 2021-05-09 09:17
Frågan är alltid aktuell men jag hittar inget säkert bevisat svar. Är det olämpligt att blanda köttfärs dagen innan? Med lök, ägg, ströbröd, mjölk och kryddor?

Sedan tipsar jag om att använda "Rostad lök" till färsen.
Sidor 1 2 3 4 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal