Portionsstorlek soppa

Startat av Hasse, 2016-09-09 14:11

Föregående ämne - Nästa ämne

Hasse

Jag ska laga soppa till 30 personer men är osäker på hur mycket jag ska laga. Bröd och ost kommer att serveras till.

Är tre personer till en liter soppa rimligt, alltså 3,3 dl per person?

agnetasch

Är soppan huvudrätten och enda rätten eller serveras det något innan eller efter? Vilken typ av soppa; ärtsoppa till hungriga jägare eller skaldjurssoppa till bantande damer en lunch?

Helge

Ja som huvud/enda rätt tycker jag det verkar litet snålt. Kanske i stället ca 5 dl per port. Men, det beror på, som agnetasch säger vem som skall äta. /Helge

Hasse

Soppa, bröd och ost är enda rätten. Det är lunch för en blandad publik bestående både av hungriga jägare och bantande damer.

Soppan är vegetarisk med champinjoner och broccoli som huvudingrediens.

Helge

Svårt att råda dig. Jag vet bara att när jag och min fru äter enbart soppa och ostsmörgås till middag går det åt ung en liter. Å andra sidan bantar hon inte! Men, jag tycker det är bättre att få lite soppa över att frysa in i stället för att några inte blir mätta och belåtna! Lycka till! /Helge

Helge

Förlåt Hasse!!! Nu har jag avslöjat att det är min fru som lagar soppan!!! Jag har helt och hållet fört dig bakom ljuset! Enligt henne har hon ca 10-12 dl vätska beroende på ingredienser och det räcker till två måltider till oss. Hoppas att du inte redan har sprungit och inhandlat allt för då skulle du kunna bjuda 50 pers på soppa. Jag skäms! /Helge

webguide

Hur mycket fett har du i den, är den klar, redd etc?
Det påverkar ju hur mycket man behöver. Svamp och Broccoli innehåller ju inte så mycket protein (de har ungefär samma proteininnehåll). kan du tillsätta något mer protein? Tofu kanske om det är en klar soppa, det blr nog gott om du gör en soppbas på Dashi.

agnetasch

Min erfarenhet av soppservering vid blandad gästgrupp är att damerna tar en gång (2,5 dl) o herrarna två gånger (5 dl) 2,5+5=7,5:2=3,75x30=11,25. Lagom med 12 l soppa?

Jag skulle hellre vilja ha proteintillskottet i form av köttpålägg på smörgåsen eller är det en vegetarisk träff?

Gilius


Hasse

2016-09-13 15:50 #9 Last Edit: 2016-09-13 16:02 by Hasse
Tack alla för era svar och tips!   :)

Proteinerna kommer med osten som serveras till brödet.

Själva soppan är thaiinspirerad och ska vara vegetarisk, även om jag tänker försöka övertyga om att fisksås (nam pla) är en absolut nödvändig ingrediens. Det lär finnas vegetarisk fisksås, men det tänker jag inte prova. Då får det hellre bli utan fisksås.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal