Burnt ends

Startat av Skogis, 2022-07-30 09:06

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Som en given fortsättning på Brisketäventyret har jag nu provat att grilla Burnt ends av högrev.

Tärna köttet i 2,5cm kuber och krydda med favvoruben, grilla/rök på galler vid 110° i 2 timmar. Blanda bbqsås,äppeljuice och fond i lagom mängd i en form och lägg i bitarna och rör om. Täck med folie och ställ formen i ugnen/grillen i ytterligare 1-2 timmar på samma gradtal.

Köttet får en konsistens som välkokt kalops men med grillsmak, gott? Det var grillat, och gör jag det igen blir det nog med bara salt och peppar som krydda för att få köttsmaken att framträda bättre, nu drunknade köttsmaken i bbqkryddorna.

Det verkar vanligt att man gör det på sidfläsk fast utan såsbadet, kan nog bli gott, blankt som fasen iaf  :)

Skogis

Jag ska grilla burnt ends till helgen och googlade efter lämpliga kryddförslag då jag hittade hit. Bra, för jag hade glömt det där med att det funkar utmärkt med bara salt och peppar.

Det är storgrillning på gång, samtidigt med 3 kg burnt ends kommer det att grillas en hel gris och 6-8 kg högrev. Ev blir det några kycklingar också, alla har inte gris eller nöt som förstaval.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal