Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Dennis Lundin

1
Nu fyller vi upp Chilihouse.se till bredden!
Lagret är äntligen fullt igen så kika in på http://www.chilihouse.se och se om dina favoriter är tillbaka.

Kolla även in nyheterna:
Analize this.
http://www.chilihouse.se/shop/?artnr=1504
Blairs sweet death.
http://www.chilihouse.se/shop/?artnr=1793
Texas pete hot sauce.
http://www.chilihouse.se/shop/?artnr=1521TP

Betalar du dessutom med kort så skickar vi med 3 stycken fireballs (värde 15kr) med din beställning.
Dessa kommer även finnas till försäljning i butiken inom någon dag eller så.

Så varmt välkommen in och fyll på ditt förråd av chiliprodukter du har längtat efter!
2
Under hela December sänker vi frakten! Så kika in och handla dina julklappar hos oss på chilihouse.se.
3
Chilihouse.se fortsätter att växa i ett rasande tempo. Som ett steg i detta så byter vi nu butikslösning i vår nätbutik. Detta betyder att du som har handlat hos oss tidigare måste registrera dig igen vid nästa köp.

För att kompensera detta lilla extrajobb så ger vi dig nu 15% rabatt på hela vårt sortiment! Detta gäller fram tills 30/9.
Ange rabattkod KEOJF när du handlar i butiken.

Handlar du med kort/direktbetalning skickar vi dessutom med 4 stycken "Fireballs" så länge lagret räcker. Detta är ett godis som vi inom kort börjar sälja i butiken. Värdet på dessa är ca 19kr.

Jag ser fram mot din beställning!

Bästa hälsningar,
Dennis Lundin ägare av Chilihouse.se
4
Nu fyller vi på lagret! :)
5
Såhär gör jag.

Flintastek. Bara ordet får många att rygga tillbaka. Flintastek är äckligt, det är dåligt kött och sådant man köper när man verkligen inte får tag på annat. Men det behöver inte vara så. Felet många gör är att dom inte låter flintasteken få den tid den behöver på grillen. Man slänger på den rakt över kolen och brännerbåda sidor tills dom blir svarta. Men man har inte lyckats få mitten genomvarm. Så där sitter man med en svart kolbit och ingen vill äta den.

Så hur skall man gå till väga då?
Jag gör på följande sätt när jag grillar flintastek.
Starta grillen.
Tänd kolen eller vad du nu använder. Använder du kol så se till att täcka ena sidan av grillen med kolen bara. Nu skall vi grilla på ett sätt som kallas indirekt grillning. Det innebär att man har kolen på motsatt sida av det du grillar och låter grillen verka som en varmluftsugn. Detta kräver att du har en klotgrill!
Kolen tar 20-30 minuter på sig att få rätt temperatur. Den skall ha en lätt hinna av grå aska när den är klar. Börja INTE innan kolen är klar! Detta är det största felet folk gör! Du skall grilla, inte elda maten.

Vad skall du ha för flintastek?
Jag köper ofta flintastek när dom har extrapris i butiken. Jag köpte orginalmarinerad flinta för 29kr kg. Det är inte speciellt dyrt. Köp orginalmarinerat, eller omarinerat om du hittar det. För vi skall smaksätta flintasteken på vårt eget vis nu. Se också till att det finns fett på flintasteken. Det är inte bra om den är helt fettfri. Fettet ger smak och ger också köttet en mörhet. Se också till att kötet inte är kallt! Det skall ligga ute i rumstemperatur i en halvtimme eller så. Kött är uppbyggt av små porer. I dessa porer finns det vätska. Om dessa är nedkylda när du lägger köttbiten på grillen är chansen större att dom spricker, och detta ger ett torrt kött.

Nu börjar vi grilla.
När grillen är klar så lägger du på gallret och låter det brännas i några minuter. Gallret skall vara riktigt varmt när du börjar grilla. Nu är vi klara att börjar grilla. Skär några snitt i fettkanten på utsidan av flintasteken så ligger den kvar platt på gallret. Lägg sedan flintasteken över glöden och stäng locket. Låt den ligga ca 3-4 minuter på varje sida så den får lite färg. Och nu kommer vi till det som gör din flintastek riktigt god.

Flytta flintasteken till den sidan där det inte finns någon glöd. Här skall nu flintasteken efterstekas. Nu fyller du ett glas eller liten skål med Tennessee Whiskey Barbecue Sauce with Jack Daniel's. Sedan börjar du pensla ovansidan av flintasteken med denna grillsås. Det är nu viktigt att flintasteken inte ligger över glöden. För då kommer den bränna. Vänd på flintasteken och pensla även på andra sidan. Repetera detta ett par gånger. Man ser när grillsåsen har torkat in i köttet, då penslar man på nytt. Låt flintasteken bli behandlad på detta sätt i minst 25-30 minuter och jag lovar att du kommer ha en flintastek godare än du smakat tidigare.

Servera med en god sallad eller lite vanlig potatissallad som du späder ut med lite färska äpplen för att få upp lite mer syrlighet i salladen. Och ha lite röda tomater till för att få lite roligare färg.

Helt plötsligt har den tråkiga flintasteken blivit en riktig festmåltid.
6
Citat från: Andreas skrivet 2009-05-15 21:02
Vilken av era nya produkter tycker du själv är godast?


Nu har jag inte haft tid att prova alla än. Men idag öppnade jag en flaska Bearclaw grillsauce
http://www.chilihouse.se/grillsaser/bear-claw-grilling-sauce/
Som jag använde till grillade hamburgare. Den var inte helt fel. Inte så stark bara en angenäm grillsmak. Ser dock fram mot att prova http://www.chilihouse.se/grillsaser/pappy-s-moonshine-madness-barbecue-sauce/ som jag tror mycket på.
7
Nu fyller vi upp butiken inför sommarens grillningar! Kika in och se alla roliga nyheter! :)
8
Nu har vi fyllt upp butiken till bristningsgränsen!
Du hittar mängder av nyheter och också påfyllnad av varor som varit slut ett tag.
Ett hett tips för er som gillar snacks är att kolla in vår snacksavdelning, det finns något hett där. :)
9
Citat från: Andreas skrivet 2009-02-04 07:18
Jag var nog rätt avtrubbad ändå när jag jämförde med Sambal Olek ovan, brukar ibland sätta lite sambal på när jag gör kebab men igår tog jag Eldprovet istället och nog är Eldprovet bra starkare alltid...

Afram: 2 ml borde innebära 15000/2 dvs. att du stannade på 7500 scoville. Men ligger svaret i de trakterna innebär det att Eldprovet innehåller under 5% chilifrukt, kan det vara så lite?

Dennis: Jag tycker Afram gör det bra som i alla fall försöker komma fram till ett scoville-värde på Eldprovet, "liiiiiiite högt" är att göra det lite väl lätt för sig, vågar du inte komma med en bättre uppskattning än så? Har du själv gjort scovilletestet på nån sås?


Nej jag bara jämför hur eldprovet smakar om man jämför med dom såser som ligger runt just 100.000 scoville, och eldprovet är inte i närheten av dom styrkorna om jag inte minns smakerna fel. :)
10
70-95K scoville låter liiiiiiite högt för denna sås. :)
11
Så bökigt är det väl inte att beställa online. :)
Kan bara instämma om denna såsen, härligt fräsch habanerosmak. Precis lagom för att droppa över pasta, kött eller korv. :)
12
Jag instämmer med föregående talare. Bara för att en person inte uppskattar en smak betyder det inte att andra inte gör det. Vad gäller just mad dog 357 så handlar det mer om att lära sig dosera så det blir bra. Den har en framträdande smak som kräver lite teknik att få rätt dos av. Det finns inga enkla regler för hur mycket man skall ha osv utan det gäller att prova sig fram.

Men den är populär så det räcker. Den tar alltid slut först så det måste ju finnas folk som använder den. :)
13
Mat är inte stark nog om den inte svider både när den går in och när den går ut. :)
14
Jag måste tyvärr annonsera en prishöjning i fraktkostnaden från och med i dag.
Frakten höjs från 39kr till 59kr. Detta är dels på grund av den stigande dollarn men också på grund av postens höjningar av portot från och med 1 jan.

Du har givetvis fortfarande fri frakt om du beställer för 600kr och du betalar aldrig mer än 59kr oavsett om jag blir tvungen att skicka din order som paket, precis som innan.
15
Jag förstår inte att inte denna har slått ut tabasco egentligen. För denna är grymt mycket godare enligt mig själv. Inte så mycket vinägersmak och man ser att det är råvaror i flaskan (det är små habanerobitar osv i den).
Prova den på varma mackor. :)

Dom är duktiga på att koka såser nere i panama!
16
Vad kul att såsen uppskattades. Jag kan instämma med urban att heta räkor tex till tapas är den riktigt god till. Bara rör ner lagom mycket rakt i räkorna och låt det stå och dra ett tag. Kan bli för starkt för vissa, men gudagott är det!

Jag använder den inte så mycket för smaksättning vid själva matlagningen annars. Jag tycker den kommer mer till sin rätt när man använder den rakt på maten när det är serverat.
17
Kul att du gillade sidan. :)
18
Hehe fint med färsk honung till revbenen. :)
19
Jag fick ett enormt sug efter ribs idag. Men icas fattiga grillade rips är inget för mig. Och eftersom det regnade på tvären idag när jag vaknade så kände jag, vad är bättre än en 4 timmars bbq? :D

Så jag skrapade ihop:
Hickory, senap, grillsås, lök, vitlök, torrmarinad, öl och äppeljuice.
http://i39.tinypic.com/adf2nd.jpg

Sedan gned jag in en fin ribsida med senapen och torrmarinaden.
http://i41.tinypic.com/29cqpf5.jpg

Resten av sakerna åkte i en folieform (minus hickoryn då) som skulle stå på grillen också för att hålla fukten på en bra nivå och skapa en fin smak. Denna användes både för att pensla spjällen samt som sås efteråt till spjällen.
http://i44.tinypic.com/1yn6v4.jpg
http://i39.tinypic.com/2yzilih.jpg

:p

Sedan på grillen med allt samt hickorypaket.
ca en gång var 30-40 minut öppnade jag locket och penslade riktigt med såsen som stod och puttrade i formen bredvid spjällen.
http://i43.tinypic.com/xbfdys.jpg

Resultatet blev följande. Behöver jag säga att det var helt underbart gott?
http://i41.tinypic.com/abs6kz.jpg :D

Annonser

Powered by EzPortal