Nomiku - Portabel cirkulator

Startat av webguide, 2012-08-14 10:13

Föregående ämne - Nästa ämne

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2012-08-27 18:16
Jovisst har jag förstått hur man använder den. Men det är omöjligt hantera saker med 100% renlighet, efter en tid blir där lort i alla fall, lort som kan hamna på påsarna som kocken sen fingrar på för att sen fingra på mat. Men nu verkar den ju gå att diska och då är jag nöjd. :)


Bra! :)

Andreas

Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2012-08-27 19:49
:)

Har du beställt en?


Nej, upptäckte efter lite grävande att de inte börjar leverera till Europa förrän i mars. :(

Andreas

Men den säljs för fullt i amerika så ifall man känner någon där som kan skicka så går det att få tag på en?
Den som inte frågar får inga svar.

Skogis

Som jag uppfattar det så kan man bara investera pengar i projektet via kickstart nu och på så vis få en när tillverkningen kommit igång.
Inga leveranser innan dec 2012 och internationell leverans mars 2013 enl hemsidan.

webguide

Citat från: Skogis skrivet 2012-08-28 13:29
Som jag uppfattar det så kan man bara investera pengar i projektet via kickstart nu och på så vis få en när tillverkningen kommit igång.
Inga leveranser innan dec 2012 och internationell leverans mars 2013 enl hemsidan.


Exakt, men finansieringen är redan klar så det går inte att finansiera projetket mer. Det är bara att vänta å se glad ut :)
Nu verkar det ju som om den är dyrare än den jag har så vet inte riktigt om det är ett vettigt alternativ egentligen.

Skogis

En del av optionerna var fulltecknade men det fanns fortfarande plats för mer pengar ;)

Skogis

Citat från: Andreas skrivet 2012-08-19 10:51
Inom vilket område går temperaturen att ställa på den?


Nu har den kommit och jag har kolla hur bra/dålig den är på att hålla temperaturen.
Ställer jag vredet på 50° slutar den värma vid 52° och sen pendlar den mellan 50-53°. Det är samma vid 70° så det är helt okej för mig :)

Andreas

Citat från: webguide skrivet 2012-08-29 11:24
Nu verkar det ju som om den är dyrare än den jag har så vet inte riktigt om det är ett vettigt alternativ egentligen.


Vad har du för något, är den lika smidig som en nomiku? Tycker det verkar väldigt smidigt att kunna använda vilket kärl som helst.

Finns det förresten någon rekommenderad minimigräns för hur litet kärlet kan vara med nomikun, vill man bara laga något litet vore det bra kunna välja ett riktigt litet kärl med liten vattenmängd så går det fortare värma vattnet.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Citat från: Skogis skrivet 2012-08-30 09:29
Nu har den kommit och jag har kolla hur bra/dålig den är på att hålla temperaturen.
Ställer jag vredet på 50° slutar den värma vid 52° och sen pendlar den mellan 50-53°. Det är samma vid 70° så det är helt okej för mig :)


Ja det är ganska hyfsat. Då är det väl i princip bara att ställa vattenkokaren 3 grader lägre än den temperatur du vill ha för bästa resultat? Finns det förresten någon angiven minimimängd vatten på din vattenkokare?
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2012-08-30 10:51
Vad har du för något, är den lika smidig som en nomiku? Tycker det verkar väldigt smidigt att kunna använda vilket kärl som helst.


Jag har det här kittet: http://shop.vac-star.com/shop/USER_ARTIKEL_HANDLING_AUFRUF.php?darstellen=1&Kategorie_ID=123&Ziel_ID=1124&anzeigen_ab=0&sort=&order=&PEPPERSESS=d15d87a58479c8a7f452db125e25cce9

Jag kör cirkulatorn i en vanlig vt plastback på 27 liter tror jag.  Cirkulatorn är ju gjort för att kunna fästas på de flesta kärl, men den är för stor för att kunna fästas i en "normalstor" gryta. Nomikun är betydligt mindre, det är det som gör den intressant. Jag vill ha 2 eller 3 cirkulatorer, ibland behöver man köra flera detaljer samtidigt men på olika temperaturer. T.ex. rotsaker i 83 grader, Fläsksida i 73 grader och bläckfisk i 62 grader.

Skogis

Citat från: Andreas skrivet 2012-08-30 10:54
Ja det är ganska hyfsat. Då är det väl i princip bara att ställa vattenkokaren 3 grader lägre än den temperatur du vill ha för bästa resultat? Finns det förresten någon angiven minimimängd vatten på din vattenkokare?

Den här baljan är mer en värmehållare än vattenkokare och tack vare termostaten finns det inte en minsta mängd angiven. Du har säkert sett sådana på restauranger med kaffe i.
Javisst går det att ställa vredet lite lägre än önskad temp, blir nog lite gissande i början bara. Men framför allt jag ser denna gryta som en enkel lösning på långkok á 3-4 timmar på 80-85°.

Robert021

Jag är riktigt sugen på den här lilla skapelsen. Är det någon som vet när den kommer att lanseras på riktigt?
www.husihelvete.se - Nu över över 420.000 besökare.

webguide

Citat från: Robert021 skrivet 2012-12-21 02:00
Jag är riktigt sugen på den här lilla skapelsen. Är det någon som vet när den kommer att lanseras på riktigt?


Mars 2013.

kayaker

Citat från: webguide skrivet 2012-12-21 07:09
Mars 2013.

Det intressanta är när en EU-anpassad variant lanseras. Den internationella varianten skulle ju lanseras tre månader efter den amerikanska men jag vet inte hur mycket den blivit fördröjd.
/F

webguide

Det går ju bra att beställa en sån cirkulator som jag har - http://shop.vac-star.com/shop/USER_ARTIKEL_HANDLING_AUFRUF.php?darstellen=1&Kategorie_ID=125&kat_aktiv=125&PEPPERSESS=648da53fdae11ef28698a05137c3f205

Den är lite större än nomikun så man behöver en lite större vattenbehållare än en stor gryta.

magnus

Är det en SousVideChef II du köpt för 440CHF eller är det någon nyare modell?
440CHF verkar bli drygt 3000kr + frakt.

Nomiku går på 359$, och verkar komma först till sommaren för EU.

webguide

Citat från: magnus skrivet 2013-01-01 20:09
Är det en SousVideChef II du köpt för 440CHF eller är det någon nyare modell?
440CHF verkar bli drygt 3000kr + frakt.


Jag köpte förra modellen, för ett år sedan så II:an är nyare, det är proffsutrustning så det är bra grejer :)


Claes

2013-04-28 17:50 #38 Last Edit: 2013-04-28 19:58 by Hasse
Om någon vill bygga en själv så hittar ni en beskrivning här: www.lindens.nu/sous-vide/en.htm



Hasse ändrat en felaktig länk.

Mat-Janne

Citat från: Skogis skrivet 2012-08-16 19:32
Men det där med locket är nog inte helt genomtänkt, Det måste bli mycket värmespill och ånga i köket när man inte kan lägga på ett lock.

Såga till ett lock av en träskiva, den isolerar bättre än folie.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal