Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Tobias
 - 2009-10-23 14:57
Jag tänkte göra oxsvansragu med ett recept ur Tore Wretmans kokbok om husmanskost. Då står det att oxsvansköttet ska ligga i friskt vatten i ungefär 3 timmar. Det står inget om varför det ska göras och jag kan inte komma på någon anledning heller. Om svansen hade varit rimmad hade jag kunna förstå att man kanske vill få ut lite salt, men det står inget om att köttet ska vara rimmat i ingredienslistan och det är en färsk svans jag har köpt.

Har ni några idéer? Vad händer med kött i vatten egentligen?

Annonser

Powered by EzPortal