Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Ämnet startat av: jelvis skrivet 2007-10-20 10:50

Titel: Rosta blomkål
Skrivet av: jelvis skrivet 2007-10-20 10:50
Hej!

Är det någon här som brukar rosta blomkål? Vad är era erfarenheter av det och hur går ni tillväga? Jag älskar kokt blomkål men rostad verkar, åtminstone i teorin, om möjligt bättre.

En del recept verkar steka i stekpanna först och sedan köra i ugnen medan andra skippar stekpannemomentet.
Titel: SV: Rosta blomkål
Skrivet av: roffekock skrivet 2007-10-20 12:14
Att rosta blomkål borde väl gå till på samma sätt rostning av andra grönisar + att jag personligen skulle ta en aningens worcestershiresås som bryter fint mot denna grönsak. Om man bräserar i panna bör väl vara OK. Tänk på att när du utför denna operation endast använder smör av god kvalitét.Ordentligt med fingerkrossad flingslt är ett gott tillbehör,finhackad persilja,hackat ägg och sardellmos+ källarsval bira  ;D

.........använder sardell inget salt.
Titel: SV: Rosta blomkål
Skrivet av: Anne skrivet 2007-10-20 13:12
Jag kör bara i ugnen, aldrig i stekpanna. Rejält med olivolja, och ganska hög värme blir bra.
Titel: SV: Rosta blomkål
Skrivet av: jelvis skrivet 2007-10-20 13:23
Roffekock och Anne: Tack för tipsen!
Titel: SV: Rosta blomkål
Skrivet av: Fredrik Goldhahn skrivet 2007-10-20 15:01
Prova med att smaksätta ett schysst mos med rostad blomkål i riktigt fina små "buketter" och brynt smör...god damn vad gott! =)