Hej!
Är det någon här som brukar rosta blomkål? Vad är era erfarenheter av det och hur går ni tillväga? Jag älskar kokt blomkål men rostad verkar, åtminstone i teorin, om möjligt bättre.
En del recept verkar steka i stekpanna först och sedan köra i ugnen medan andra skippar stekpannemomentet.
Att rosta blomkål borde väl gå till på samma sätt rostning av andra grönisar + att jag personligen skulle ta en aningens worcestershiresås som bryter fint mot denna grönsak. Om man bräserar i panna bör väl vara OK. Tänk på att när du utför denna operation endast använder smör av god kvalitét.Ordentligt med fingerkrossad flingslt är ett gott tillbehör,finhackad persilja,hackat ägg och sardellmos+ källarsval bira ;D
.........använder sardell inget salt.
Jag kör bara i ugnen, aldrig i stekpanna. Rejält med olivolja, och ganska hög värme blir bra.
Roffekock och Anne: Tack för tipsen!
Prova med att smaksätta ett schysst mos med rostad blomkål i riktigt fina små "buketter" och brynt smör...god damn vad gott! =)