Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - ena

1
när man kokar marmelad ska vätskan kokas bort så att sockret kristalliseras... alltså är det fusk att tillsätta pektin :P
ska man vara petig har man kokat en citrussylt om man har pektin i...

dessutom kan det ta ett dygn innan hela satsen satt sig och du får fram den rätta konsistensen på en marmelad... därför är det bra att göra marmeladtestet som en fingervisning...
2
låter som den inte kokat tillräckligt länge... jag skulle testa på att koka den igen, tills den klarar maemeladprovet (lägg lite marmelad på en tallrik, låt svalna något o dra ett streck genom massan... blir strecket kvar är marmeladen klar :))
3
Det har de... o är jätteduktiga!! Har träffat ägarinnan på en tårutställning :)
4
Beror faktskt på hur torra de är tycker jag... men är de riktigt torra lhäller jag kokande vatten över dem o låter det stå 10-15 minuter ...

men det är inte alltid det behövs...
5
om man förväller en hel vitlök o sedan skalar klyftorna (lättare så) o lägger in tillsammans med tomaterna o använder en kallpressad rapsolja, massor av örter få man en fin inläggning där man kan njuta av både goda tomater o marinerade vitlöksklyftor. Lite citronzest är inte heller fel att ha i...
6
man kan göra glutenfria pannkakor :P
det händer ofta här trots att ingen är glutenintollerant... byter ut mjölet mot bovoetflingor och majsstärkelse helt enkelt.
7
Linssoppa men rotsaker... med ett gott bröd till *funderar*

och så pannkakor till efterrätt ;)
8
Hasse... tack så mkt *ler* den här var dock på en "stulen" idé *erkänner*
9
bakade en massa pepparkakor till påsk förra året... och byggde ett påskpepparkakashus av en övervintrad bortglömd byggsats :)

Pepparkakor är ju precis lika gott året om ;)

här vart det ett tårtbygge igår... mumsigt värre ;) även om en del gäster var tveksamma
http://ena-tartor.blogspot.com/2010/01/nudeltarta.html
10
i Sthlm finns Cakedesign med både fysisk butik o webbutik...

http://www.cakedesign.se

Jag rekommenderar svart pastafärg(http://www.cakedesign.se/webshop/visa.asp?sida=F_Pasta_17.JPG&sida1=21&sida3=233&PkatId=23) om det är marsipan du ska färga in, du kan ha i mkt färg utan att konsistensen ändrasnämnvärt, är det sugarpaste är det svårare att få den riktigt svart men det går det med... Smörj in händerna med kokosfett innan du färgar så slipper du gå runt med grå händer sen ;) (eller använd handskar om du är bekväm med det)

en annan webbutik (fysisk butik för oss på västkusten) att rekommendera är www.tartdecor.se -de kan hjälpa till med nästan allt när det gäller tårtor...

11
krydda sin sanps *s* blir en rätt besk en...
göra saft (om man nu ids plocka så mycket av de små klibbiga bladen :)

gör man te får man se upp lite med hur mycket man dricker -det är vätskedrivande. :) om det hjälper mot halsbränna har jag ingen aning om...
12
Lasagne med linsröra o keso -meatless monday här :)
14
ett riktigt långkok blev det här, nästan 4 timmars småputtrande... en chili con carne på högrev o rimmad fläskkotlett... med timjankokta vita bönor o rotsaker... o så chili då.... 
serverades med en gucamole o nybakt surdagsbröd -perfekt vintermat!!!
15
Råvaror, halvfabrikat / SV: Kanin
2010-01-07 14:34
agneta>> jag vill väldigt gärna veta vart man får tag i det :)
16
jo, verkligen... men inte mindre intressant att få veta hur de ställer sig till den i sonens skola, det ger ändå en fingervisning om reklambudskap i stort...
17
Här blev det lax på nyår... enklast möjliga -ungsstekt med rostade grönsaker o kantareller :)
18
Visade uppgiften för min yngste som går i femman... första kommentaren var "-Den vill jag inte göra!, måste jag?" följt av "- Jag tänker inte göra den."

Nu är ju han en större motståndare till McD än vad jag är och med en väldigt stor integritet... Av ren nyfikenhet ska jag visa den för hans engelskalärare o fråga vart hon står när skolan väl börjar igen...
19
Gott nytt år till er alla!!
20
Fransmänner är väldigt förtjusta i gäddqueneller har jag för mig... länge sedan jag gjorde sådana, kanske nåt att tänka på till nyår :)

Annars är smördegsinbakad lax en retrorätt som alltid får hem :)
till festmiddagar gör jag gärna en fiskgratäng med lite lax, långarygg o räkor... en mustig vitvinsås över o så kokt potatis och rotsaker vid sidan om, inget potatimos här inte :)

Annonser

Powered by EzPortal