2021-04-18 17:12

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - ena

1
Efter ett besök på Björnekullas Fabriksbod i fredags em var vi rejält hugriga, sonen ville helst ha pizza så vi begav oss mot centrum... "Den rosa stugan" var det egentliga målet då vi ätit helt okej mat där för ett år sedan men det såg så sunkigt ut att jag helt enkelt inte ville gå in där alls (dessutom satt kocken på utsidan o rökte, inget jag gillar) Efter 200 meters promenad (vi gick helt enkelt åt rätt håll) hittar vi Pizzeria Roma som trots att klockan inte ens var fem var fullt av folk -vilket brukar vara ett bra tecken...

Pizzalistan är lång, lite annorlunda "lyxigare" pizzor finns utöver standardutbudet, kebab finns också (dock på gyros) samt ett gäng sallader (som serveras med hembakt bröd)

Jättehungriga som vi var valde vi varsin pizza, väntetiden var dryga 20 minuter trots att det var 5 pizzabagare som jobbade på rad... en ständig ström av nya gäster kom hela tiden. Lokalen var rätt liten men väldigt fräsch... övriga lokaler också, alla bagarna hade hårskydd (det uppskattar jag mkt)

Pizzasallen är bland de godare jag ätit, dessutom gillar jag att få äta den ur djup tallrik...

Så kom då pizzorna, en i taget, o de var stora...väldigt stora... tänk dig en stor pizzatallrik... sedan var det ett "överhäng" på säkert en 7 cm runt om... Rejält med fyllning, fläskfilen var väldigt mör och bearnaisen serverades i en burk vid sidan om...dessutom hemslagen :)
På min pizza var det mozarella, feta, kyckling, parmaskinka, soltokad tomat, pesto och ruccola.. helt fantastisk kombo men ingen av oss orkade ens äta upp halva pizzan...   

När vi betalar frågar killen i kassan om vi vill ha kartong till resten av pizzorna så vi kan ta den med oss... det tackar iv inte nej till så lördagens middag var räddad den med :) och de var minst lika goda uppvärmda...

Så är man sugen på pizza och befinner sig inom rimligt avstånd från Åstorp rekommenderar jag gladeligen Roma :)

Betyg: 4/5
2
Ingen restaurang men ett café som går utanpå många andra... Inredd i en avspänd retrostil, på disken står 3 gigantiska fat med kanelbullar och i kylen ett fat med rosa chokladbollar.
Alla 4 i sällskapet väljer kanelbullar,två lägger till varsin chokladboll, kaffe till två och huset egna rabarberdricka till oss andra... ca 150 kr för allt.

Kanelbullarna verkligen smälter i mun, massor av smör där -helt gudomligt goda!! Chokladbollarna fick också med beröm godkänt men kom inte riktigt upp i kanelbullarnas nivå.

Rabarberdrickan var väl söt innan det fanns plats att fylla på vatten -ovanligt att saft etc är för starkt blandat men det är ändå ett plus, lättare att fylla på vatten än att få mer saft i glaset...

Nybryggt kaffe där de inte snålat på bönorna heller...

På väg ut så vi deras mackor och är överens om att dit måste vi bara åka för att äta macka!! Fast det såg ut som en macka räcker till två ;)

Så är ni ute på Österlen -missa inte Fröken Östergrens Kafé
3
Jag är hejdlöst nyfiken på vad alla andra år på nyårsafton!! ;)
Några har berättat i middagstråden men jag känner att det kan vara läge för en mer festbetonat tråd också...

Jag firade ju två ggr...men väljer meny nr ett här:

som amuse: Potatisterrine med rör rom, citron o dill.
förrätt: Mild palsternackssoppa toppad med ett bacon o champinjonfräs
varmrätt: Kycklingrulle med rostade rotsaker och gorgonzolasås
efterrätt: Hallon o Havtornspannacotta med vivinsgelé
( http://enasmattankar.blogspot.com/2009/01/gott-nytt-r-gnger-tv.html )


Vad åt ni ;)
4

Ett stort grattis till Linae vars pepparkaksbild blir veckans vinnare :) ledsen att ni fårr vänta en dag extra, men jag tjuvstartade med nyårsfirandet igår ;)

vem som tar hem stekbordet återkommer vi med :)
5
Veckans vinnare blir efter mycket funderande Kardemummagummans Dinkellussekatter :D eftersom jag tycker att lussekatter visar mkt vad den här veckan gått ut på med Lucia och julstök...
En grytvante och fjärdedels vinstchans på stekbordet är dina ;)

Fota på alla...det är två veckor kvar!!
6
I tråden om Tupperware prisades deras slickepott...den är helt ok enligt mig men min absoluta favorit är den här: http://www.lyckasmedmat.se/product_info.php?products_id=82&gclid=CKia6vPmopcCFQhuMAodu1D9Iw

vilka favoriter har ni?
7
Om forumet / Veckans fråga vecka 48
2008-12-01 12:27
Veckans fråga blir Gammaldags Julkorv av agnetasch :)
Grattis!!
Som alltid var det ett svårt val...fortsätt ställa era frågor, det är ni som gör forumet :)
8
Om forumet / Veckans fråga vecka 46
2008-11-17 12:58
Så har jag gjort mitt första val här, och det var minsann inget som var enkelt och gjort i en handvändning.
Men efter en hel del funderande föll mitt val på "Lutfisk"http://matforum.nu/index.php?topic=2207.0
Så grattis till Bryggens denna veckan

några andra som var med i slutstriden
Bästa fiskkokboken
Naturlig sötma
Kvarn till fiskfärs
När börjar ni förbereda julen
Huvudvärk av vin


Slänger tillbaks stafettpinnen till Andreas som väljer nästa veckas bästa inlägg.
9
Har blivit uppmanad att baka briocher men har aldrig gjort det tidigare, har inte heller ätit dylika så därför kastar jag ut en fråga här...

ÄR det att det är smör som blandas i den kalla degen som gör det så speciellt? JAg brukar klicka i smöret på det viset när jag gör en vetedeg och det blir ju luftigt o fint...

Har någon ett bra recept? *hoppas*
10
Nu har jag oturen att inte ha några tomater själv men även grönsaksförsäljaren hade gröna tomater idag...därför blev det en liten omgång med tomatmarmelad här idag :)

http://enasmattankar.blogspot.com/2008/09/grna-tomater.html
11
nu är jag ju ingen ivrig påhejjare av sötningsmedel pga allergi mot nämnda produkt, men...jag trodde ju inte att jag skulle hitta nåt sånt här

http://www.gp.se/gp/jsp/Crosslink.jsp?d=106&a=444204

och sånt sätter vi i oss frivilligt??
12
Nya bekantskaper ger nya utmaningar!!
Jag har en nära vän som är allergisk mot veteprotein och vi ska ha ost och fruktkväll på lördag. Till osten vill man ju gärna ha nåt brödaktigt, inte sant??

Nu funkar det inte att baka på glutenfri mix till henne, alla varianter jag hittat är baserade på vetestärkelse.

Men igår experimenterade vi med ett av mina "gamla" recept och bakade knäckebröd som blev gudomligt gott!!

http://enasmattankar.blogspot.com/search/label/allergianpassat

Annonser

Powered by EzPortal