Hur gör man vid ålagille i skåne.

Startat av roffekock, 2007-10-22 16:58

Föregående ämne - Nästa ämne

roffekock

2007-10-22 16:58 Last Edit: 2007-10-22 17:52 by roffekock
Lösenordet vid ålagille är naturligtvis inte skål utan ål.
Mötet öppnas med att ålakungen stöter med sitt ålljuster flertal gånger för att ge eftertryck åt att cermonin börjat. Därpå föredrar ålakungen gillets stadgar och inskärper framför allt gästernas skyldighet att hängiva sin dyrkan enbart till ålen. Så avsjunges gillesvisan en skånsk madavisa. Gästerna får nu "avbörda sig tidens jäkt och ikläda sig den högtidliga stundens madaro" så börjas det med ålasluring (soppa) kallrögadål, kakelungnsål,
dillkokt ål,kallinkokt,luad,halmad.rullsyltad,cirkelrögad,mm ivrigt nerskjölt med öl och brännevin.
forst följer
lek =fånga levande ål i en tunna fylld med vatten
skåne=http://www.skane.com/cmarter/cmarter.asp?doc=230&ndocid=1686&hndocid=
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal