Oxsvansragu: Låta köttet ligga i vatten

Startat av Tobias, 2009-10-23 14:57

Föregående ämne - Nästa ämne

Tobias

Jag tänkte göra oxsvansragu med ett recept ur Tore Wretmans kokbok om husmanskost. Då står det att oxsvansköttet ska ligga i friskt vatten i ungefär 3 timmar. Det står inget om varför det ska göras och jag kan inte komma på någon anledning heller. Om svansen hade varit rimmad hade jag kunna förstå att man kanske vill få ut lite salt, men det står inget om att köttet ska vara rimmat i ingredienslistan och det är en färsk svans jag har köpt.

Har ni några idéer? Vad händer med kött i vatten egentligen?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal