Socca - pannkaka eller bröd?

Startat av Andreas, 2010-12-08 10:19

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

I fredagens på spåret i frågorna om Nice var en av frågorna vad deras pannkaka gjord på kikärtsmjöl kallades. Svaret var "socca" (Peter Apelgrens kvicka kommentar gör det lätt att komma ihåg namnet på rätten "Aaah den gamla sockan!"). http://svtplay.se/v/2255593/pa_sparet/del_2_av_13

Här är några recept
¤ http://www.davidlebovitz.com/2009/06/socca-enfin/ "You really do need a wood-fire to get that blistered crust. ... The quality of the chickpea flour, also called garbanzo flour, is important ... perhaps unroasted chickpea flour is best. ... The batter comes together quickly but should rest a few hours before using"
¤ http://taffel.se/recept/socca-provencalsk-kikartspannkaka
¤ http://www.dn.se/mat-dryck/recept/socca-1.302175

Men är det verkligen pannkaka, jag tycker det verkar vara mer bröd än pannkaka?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal