Kams från grunden

Startat av Bo Andersson, 2011-10-20 16:11

Föregående ämne - Nästa ämne

Bo Andersson

Kams liknar Pitepalt till formen men är mycket nyttigare.

I slutändan kokas bollar som är fyllda med en bandning av stekt fläsk och messmör i saltvatten. Degbollarna gjörs av korn- och grahamsmjöl.

Surdeg av kornmjöl och gramams görs i ordning i god tid före kamskokningen.

Steg 2 består av att löpe tillsätts rumsvarm
"gammaldags mjölk" - dvs att mjölken inte får vara homogeniserad. Mjölken rörs om så att ostmassan skär sig ur.
Vasslan som bildas hälls upp i järngryta och stlls på värme. Ostmassan läggs i träformar och mesta möjliga vassla pressas ur.

Vasslan kokas tills så mycket vätska förångats att ett ganska tjockt messmör bildas.

Fett fläsk steks så att mycket flott avges. (Obs! undvik marinerat fläsk, sådant kan man inte göra mat av)

Blanda fläsk, flott och messmör

Lägg ut ca 12 cm stora och 1 cm tjocka kakor av degen och lägg bollar av fläsk/messmörs-blndningen på kakorna. Forma bollar

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal