This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.
Citat från: Skogis skrivet 2019-01-19 12:30Skulle kanske kunna dela karrén till mer baconliknande form och salta och röka den sen.Vore nog en god idé.
Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53Hurdå inte segt? Åt du någonsin biff med lök (vanligast på fredagar)? Skosula för det mesta, men potatis o lök var gott Söndagssteken var inte heller att leka med. Tur nog hade vi en vass köttkniv, sen fick var o en slåss med sin köttskiva. Men såsen var god.
På 50-talet var inte köttet segt det var godare smaka kött och inte marinad.
Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53Gasningen ger köttet en bismak det börjades med på 70 talet.Detta kommer jag absolut inte ihåg. Är det fel på mitt minne eller på mina smaklökar? Är det någon speciell köttdetalj du menar?
Citat från: Klas-Göran skrivet 2019-01-09 13:53Hälsningar framför rena produkter allt annat blir man sjuk av på lång sikt det märks inte i nuetÄr det några speciella sjukdomar du menar att vi ska drabbas av eller är det bara en domedagspredikan i allmänhet?
Citat från: webguide skrivet 2018-12-13 06:04Det finns speciel tejp att köpa så att man kan sticka in en termometer i skinkan och mäta kärntemperaturen utan att det läcken in vatten,Fönsterisolering funkar bra.
Citat från: Skogis skrivet 2018-12-10 13:55Ska nog göra ett försök med att kallröka gula ärtor till vegetarisk ärtsoppa.Om du ska ha lök i ärtsoppan kanske det är enklare att röka den än ärtorna? Rödlök så får man en illusion av fläsk
Det tillagas lite då och då men det är svårt att få samma runda smak som när det slinker med en bit rökat fläsk, rökta ärtor är kanske lösningen.
Citat från: Skogis skrivet 2018-12-08 12:31Det skulle kanske gå att grava några kallrökta bitar laxDär har du helt klart en intressant variant, lite av tjälknultänket. Låt oss få veta resultatet!