Vad blir/blev det till middag idag 2007?

Startat av Andreas, 2007-05-02 10:37

Föregående ämne - Nästa ämne

Anne

Ikväll blir det snittar på hembakat surdegsbröd med prosciutto, parmaskinka och camembert, sen lasagne och sallad, och sist en plommonsmulpaj.
Anne's Food - min matblogg

crlhrv

Idag: grillad kycklingfile med dinkelsallad, getost och granatäpple.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

justrom

Igår blev det följande middag. Kanske någon kan gissa vad det är för något? :)

justrom

Idag blev det Kokosstekt kycklingfile från ICA.se. Det tar en lång tid att steka hela filéer men det blir GOTT.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=326435

Jag skall väl delta i tävlingen jag också!
ttt

kryddburken

Citat från: justrom skrivet 2007-09-16 20:01
Igår blev det följande middag. Kanske någon kan gissa vad det är för något? :)


Kan det vara honungslax?

justrom

Citat från: kryddburken skrivet 2007-09-16 22:01
Kan det vara honungslax?



Hehe. Precis, Kryddburkens honungslax från förra veckan. Mycket gott! Väldigt intensiv smak av honungen och äppeljuicen. Men jag kände inte riktigt chilipepparen, borde haft mer kanske?


crlhrv

Ok jag var lite för snabb i svängarna igår. Det blev inte alls kyckling med dinkelsallad igår utan pubmat. Istället blev det dinkelsallad idag (första gången jag provade dinkel, MYCKET nöjd med resultat, smak och konsistens). Stekt kyckling på sallad av dinkel, chèvre, pinjenötter, granatäpple och päron.

ttt
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Fredrik Goldhahn

Idag festade man till det med en riktigt fet kantarellmacka igen...=)



ttt
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Andreas

Oj vad roligt att se den här tråden med alla fina bilder!

I lördags skulle jag laga ett persiskt recept som lät jättespännande: Khorake morgh - men tyvärr visade det sig att det var kyckling i rätt ordinär tomatsås. Gott men inte sådär jättekul. Tror bestämt jag måste läsa igenom recepten bättre innan jag lagar dem!

I söndags blev det stekt pangasiusfilé med färskpotatis och oliv- och soltorkadtomatcremefraiche. Men stekt pangasiusfilé - nä otroligt trist fisk att steka.

Igår fläskpannkaka (på bild) med lingonsylt och morötter. Fläskpannkaka är smaskens och jösses vad goda och söta morötterna var - jag blir lika glatt överraskad varje år när man efter att ha tvingat i sig trista affärsmorötter får äta sina egna - ska du odla morötter själv välj då gärna Weibuls Höstmorot 3440.

Idag spaghetti och köttfärssås.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Ugnspannkaka med bacon och äpplen.
Anne's Food - min matblogg

crlhrv

2007-09-18 20:10 #390 Last Edit: 2007-09-18 20:17 by crlhrv
Idag: Bratwurst med dinkel och grönsakssallad. Kanske dags att börja köpa lite presentationstallrikar :D

ttt
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

2007-09-20 18:11 #391 Last Edit: 2007-09-20 20:52 by Andreas
Såg trevligt ut det där Calle!

Idag: Borsjtj ur Annas mat
Imorgon: äntligen justroms köttfärslimpa
Den som inte frågar får inga svar.

justrom

Andreas: Intressant, borstjtj har jag tänkt göra länge, men det har aldrig blivit. Tänkte att du ändrat dig angående köttfärslimpan.

crlhrv: Starka kandidater till tävlingen! Det ser verkligen gott ut. Hoppas bara du åt maten också dock, eller var det bara för presentation?    :)

Jag gjorde Stekt kyckling med äppel och potatissallad från ica idag. Hade inte riktigt koll på vilka äpplen jag hade men är 99% säker på att det var Discovery. (1% att det var Aroma). Äpplena passade iaf alldeles utmärkt till potatissalladen.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=426192

Tyvärr har jag min kamera på jobbet så det blir ingen bild.

Anne

Pappa bjöd på middag - pannbiff med stekt lök och kantarellsås. SÅ fruktansvärt gott. Tur att jag fick med mig en matlåda till jobbet också. Snäll pappa.
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Anne: Det lät verkligen smaskens.

Justrom: Borstjtjen blev väldigt god, se till att passa på medan det finns billiga färska rödbetor i affären!

Och nädå jag ändrar mig nästan aldrig när jag sagt jag ska göra nåt, men ibland tar det tid innan det verkligen blir av. Så alltså -

Igår: Köttfärslimpa.

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=33036

Missade potatismjölet och persiljan och fuskade lite - struntade i råriven lök i färsen, kokade inte lök och morötter i buljongen och tog istället 1,5 dl vatten samt 0,5 msk bong kalvfond att ösa med. Men det blev väldigt bra ändå, gott och praktiskt recept! Möjligen kanske att jag stryker oreganon i själva köttfärslimpan, tyckte den inte riktigt passade in helt.
Den som inte frågar får inga svar.

kryddburken

2007-09-22 20:35 #395 Last Edit: 2007-09-22 20:42 by kryddburken
Pizzabullar med stark tacoköttfärs blev det här idag!
http://kryddburken.wordpress.com/2007/07/19/min-goda-kycklinggryta-till-pasta/

crlhrv

Idag blev det strimlad och marinerad lövbiff, klyftpotatis på bakpotatis, stor sallad och någon konstig sås
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

justrom

Citat från: Andreas skrivet 2007-09-22 17:06
Missade potatismjölet och persiljan och fuskade lite - struntade i råriven lök i färsen, kokade inte lök och morötter i buljongen och tog istället 1,5 dl vatten samt 0,5 msk bong kalvfond att ösa med. Men det blev väldigt bra ändå, gott och praktiskt recept! Möjligen kanske att jag stryker oreganon i själva köttfärslimpan, tyckte den inte riktigt passade in helt.


Ah, trevligt att se. Bongs fonder gör ju en godare buljong. Men penslade du köttfärslimpan, tyckte den såg ljus ut? Och är inte potatismjölet viktigt  för svällandet? Om man gör "allt på ett fat" konceptet kan man ju förbereda i förväg enkelt, därför gillar jag den.


justrom

Kryddburken: Verkligen innovativt! Gillade även din fjärilstårta. Själv räcker bara inspirationen till att leta goda recept...

Dagens lunch och middag.

Lunch: Från förra Buffe. Kycklinggryta med banan och rostad kokos. Mycket god tyckte jag. Förstod inte varför testlagarna gav den så lågt betyg. Dock hade det behövts mer curry även om  jag gillade smaken som maizenaredningen gav.

http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=585285

Middag: Fläskfilégryta med aprikoser och mandel. Många ingredienser blev det, så jag tycker helheten blev lite märklig. Men var för sig var ju allt gott. Fast jag funderar på om inte nötkött hade varit bättre än fläskfilé. Sen missade jag maizenan på slutet också...

http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=38625





Anne

2007-09-22 21:15 #399 Last Edit: 2007-09-23 21:42 by Anne
Smörgås på rostat italienskt lantbröd med grovt mosade bondbönor med lite olivolja, salt, peppar och citron, smulad ädelost (St Agur) och en skiva bresaola. Jättegott.



ttt
Anne's Food - min matblogg

Annonser

Powered by EzPortal