Ört och vitlöksgravad strömming

Startat av Urban, 2007-07-07 19:33

Föregående ämne - Nästa ämne

Urban

Här kommer ett recept på Ört och vitlöksgravad strömming som jag åt till midsommar.
Detta var otroligt gott!, så prova gärna att göra det själva. Kanske är detta nånting för Elka som verkar ha ett överskott av strömming i frysen.

Ört och vitlöks gravad strömming

Tillagningstid: 35 min  + 1 dygn i kylen.

Ta 500 g färsk strömmingsfilé och drag bort skinnet.

Gör sedan en lag på nedanstående recept. Låt lagen svalna, och lägg i strömmingsfileérna. Ställ in i kylskåpet 1 dygn.

1 liter vatten
2 dl ättiksprit 12%
1 msk salt
1 msk socker

Efter ett dygn så gör du ört och vitlökssåsen så här:

Mixa ägggulor med allt utom cream fraiché o olja. Häll sedan försiktigt olja i rör sist i cream fraiché. Smaka av med salt peppar och socker.

2,5 äggulor
2,5 matolja
1dl cream fraiche
0,5 knippe bladpersilja
2,5 vitlöksklyftor
1 msk fransk senap
1 msk vanlig senap
1 scharlottenlök
5 små ansjovisfileer
0,5 knippe gräslök eller lite purjolök

Lyft sedan ur strömmingsfileérna ur ättikslagen och lägg dom i ört och vitlökssåsen. Servera med kokt potatis!.

Andreas

Flyttade frågorna om hur man skinnar och filéar strömmingen till egen tråd:
http://matforum.nu/index.php?topic=409.0
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal