Svenska matbloggar

Startat av Andreas, 2007-08-22 12:16

Föregående ämne - Nästa ämne

Nazima

Jag kan tipsa om min egen blogg;Nazimas skafferi, rum & familj!
Skriver om allt som har med mat att göra uppblandat med  lite familjeliv, inredning och vardagslyx.
Välkomna in!
http://anna-nazima.blogspot.se/


Nazima

Hej alla!
Jag är ny här och bloggar om mat i alla formar, uppblandat med en glimt från mitt familjeliv, inredning och vardagslyx i tillvaron.
Kika in vetja!
http://anna-nazima.blogspot.se

Jens

Jag har en blogg / hemsida med adress: http://www.svendsens.se/

Den handlar om mestadels grillning samt om min familj.

MalinBåtmästar

Hej! Jag skulle bli jätteglad om jag fick vara med :) Jag bloggade tidigare under namnet "Malins Mat" men numera skriver jag här: www.sweetlifeofmalins.com
Det är en blogg om min mat och mitt liv, det sistnämnda går väldigt mycket ut på att driva mitt företag inom mathantverk och catering. Ps. Alla recept från min tidigare matblogg finns bevarade i arkivet. Mvh. Malin Båtmästar

Christer47

Hej. Jag som driver nu kokar jag heter Christer och gillar att laga svensk husmanskost.

Hanna

Jag har börjat blogga igen, på ny adress.
tillagat.se/hannaskokvra
/Hanna

Lindha

Hej,
Jag har mycket glädje av att läsa i detta forum, trots att jag inte orkat bli medlem. Jag kikar in varenda dag, mest för att det går snabbt att se de senaste uppdateringarna från flera av de matbloggare jag följer.

Men nu börjar jag bara bli irriterad över dessa reklambloggar som inte har ett enda egetproducerat inlägg och som inte heller handlar om mat! För att ge exempel: Cafebloggen, mina smaksaker/matpolisen, kort & gott.

Har jag missat nåt? Säljer ni även utrymme så dessa kan göra reklam?

Vore bra att veta så jag kan lämna denna sida isåfall och slippa irritera mig på denna värdelösa reklam som hela tiden dyker upp. Det finns ju andra sätt att följa mina favoritbloggar och numera tycks det inte dyka upp så mycket nytt i forumet heller, att diskutera och fråga om.
(Jag har själv dragit mig för att fråga om mat och matlagning i forumet eftersom jag tycks vara en riktig tråddödare vad jag än diskuterar  :))

Hasse

Hej Lindha!

Kul att du, åtminstone delvis, uppskattar Matforum!

Men personligen tycker jag att det blir lite konstigt när du som icke medlem kritiserar och underförstått hotar att sluta läsa Matforum. Om du istället valde att registrera dig och vara aktiv på forumet, så skulle din kritik kunna tas på mycket större allvar.

Välkommen att registrera dig! På Matforum uppskattas engagerade och skrivglada medlemmar.

L

Nu blir jag ganska ledsen över att du påstår att jag "hotar" att sluta läsa på matforumet?! Det gör jag verkligen inte, men nu tappade jag lusten totalt att bli medlem och mer aktiv.

Jag har verkligen uppskattat att läsa allt möjligt om mat och hitta nya bloggar att följa. Jag upplever det dock som trist att behöva bläddra igenom flera bloggar som bara publicerar reklam för div. produkter, som inte ens är matrelaterade.
Då brukar följande svar bli: men låt bli att läsa då om reklamen irriterar, det finns andra sätt att följa bloggarna.

Är det ett hot att sluta läsa när jag besvarar en given följdfråga genom att skriva så. Jag vill ju besöka forumet, men kunde inte förstå varför reklamen ökar.

Jag trodde aldrig att du/ni var så känsliga för kritik att man inte ens kan få undra om ni säljer reklamplatser. Jag förstår varför man har reklam på sidan, det kostar ju pengar att driva en blogg och ni kanske vill ha lite lön för mödan också, det är ju fullt förståeligt.

Men maskera ren reklam och kalla dem för "matbloggar" är bara patetiskt. Synd att du inte ens kunde besvara min fråga utan istället går till angrepp på mig.

Detta är anledningen till att jag sällan vågar bli aktiv på ett forum. Jag känner mig totalt missförstådd och definitivt inte välkommen som medlem när du tolkade min fråga på det här sättet.

Jag tyckte att jag framförde hur positivt forumet har varit för min del och trodde aldrig att någon skulle ta illa upp för frågan om reklamfinansiering. Jag undrade bara varför de nya matbloggar som läggs till inte handlar om personer som bloggar om mat och liknande.

Eftersom jag uppenbarligen inte är välkommen som medlem om jag undrar över reklamen så ska jag inte störa er med mina jobbiga frågor igen. Jag hotade inte med att sluta läsa matforum, men det blir ändå konsekvensen när jag uppenbarligen inte är välkommen. Ha så kul på ert forum där ingen vågar öppna käften eftersom man aldrig kan veta om man ställer "fel" fråga och blir persona non grata.

Andreas

Nu är det inte så att vi driver några matbloggar, vi bara visar länkar till dem. Varje blogg är alltså helt fristående, så om reklam visas på en blogg så tjänar den som driver bloggen pengar på den.

Jag har tittat på de bloggar du nämnde och de ser ju ut att ha blivit kapade. Eller om de lagts ner och nån annan tagit över dem. Hinner inte ta bort dem nu, men inom ett par dagar skall de vara borta.

Tack för att du sa till! :) Och trist att du hann hetsa upp dig så. ;)
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Citat från: L skrivet 2013-11-23 16:25Ha så kul på ert forum där ingen vågar öppna käften eftersom man aldrig kan veta om man ställer "fel" fråga och blir persona non grata
Visst vågar vi öppna käften här. Detta är ett forum med högt i tak, diskussionens vågor kan gå höga men Andreas o Hasse styr elegant skutan i hamn. Tro mig, jag vet. Men blir man åthutad är det bara att be om ursäkt o försöka tänka i nya banor. Ett forum vinner inget på gnälliga, snarstuckna o långsinta kommentarer. Tack för att du inte längre överväger att bli medlem.

Andreas

Jag är inte alldeles förtjust i att du tackar folk för att de inte blir medlemmar. I mina ögon är det helt ok att vara gnällig, snarstucken och vrång ibland om man bara sen visar att man insett att man kanske uttryckte sig lite klumpigt. Sen långsinthet är väl en definitionsfråga, långsinthet som varar mer än ett par dagar har jag svårt för. :)

Nu skall i alla fall blogglistan vara rensad från konstiga (reklam)inlägg. Det handlade om 4 nedlagda bloggar som sen någon annan tagit över adresserna till för att sprida budskap som inte alls har med mat att göra.
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch


Krille

Hej
Jag undrar hur jag kommer med på listan som visar de senaste rubrikerna från matbloggsvärlden. Jag har förstått att man måste kvalificera sig men vet inte riktigt hur. Mvh http://nukokarjag.se

Lotta

Jag har precis startat en mat- och bakblogg. Välkomna!

http://plattarmedfalukorv.blogg.se

Christer50

Hej igen.
Bara nyfiken. Var hittar jag listan med svenska matbloggar? Jag vet att min matblogg http://nukokarjag.se inte platsar men det vore kul att se dom bloggar som gör det.

Greyerzer

Jag tycker visst att nukokarjag.se platsar! Förresten vill jag gärna tipsa om min egen blogg: http://prinsessornaskokbok.blogspot.de/
Det är en hel del svensk husmans, mat från alptrakterna och så låter jag kocklärlingen öva på restaurangmat när han har ledigt från restaurangen!

tk1234


dagklingstedt

Ingen renodlad matblogg, men väldigt mycket om mat och dryck från Japan.

http://japanbloggen.com/blog/?tag=Mat+och+Dryck


Hälsotugg

Vi skriver om naturlig hälsa, rörelse och kost och har även en flik med recept där ni hittar glutenfritt, paleo och LCHF. D.v.s. mat som bygger upp immunförsvaret och vårdar din kropp! Titta in till oss på halsotugg.se för mumsiga och näringsrika recept och annat matnyttigt.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal