Det finns väl ingen universiell metod att hitta en perfekt köttbit. Men jag brukar iaf. titta på färg och fettinsprängning. kött som har en gul eller svagt gul hinna och har en hyfsad fettinsprängning "brukar" vara möra..
Fast det är juh ingen garanti för det.
Jag brukar klämma på köttet ifall att det är en helvac förpackning där man oftast inte ser hur köttet ser ut.
Om köttet känns slappt på insidan ratar jag det. Är det däremot lite stumt när man klämmer på den så vet man att det finns fett som är insprängt.
Det är nog en träningssak att hitta en bra köttbit.. Dock kan man ändå gå på en nit ibland .
Vill man vara säker på att få mört kött så kan man köpa kvalitetsmärkta köttbitar märkning "Extra mört och smakrikt"
Ica har denna stämpel ibland på en del köttbitar.
Lokalproducerat brukar generellt också vara bättre.. Bägge dessa alternativen kostar juh natrurligtvis mera..
Fast köper typ Entrecoté eller utskuren biff bara ibland så är det defentetivt värt pengarna.
Fast det är juh ingen garanti för det.
Jag brukar klämma på köttet ifall att det är en helvac förpackning där man oftast inte ser hur köttet ser ut.
Om köttet känns slappt på insidan ratar jag det. Är det däremot lite stumt när man klämmer på den så vet man att det finns fett som är insprängt.
Det är nog en träningssak att hitta en bra köttbit.. Dock kan man ändå gå på en nit ibland .
Vill man vara säker på att få mört kött så kan man köpa kvalitetsmärkta köttbitar märkning "Extra mört och smakrikt"
Ica har denna stämpel ibland på en del köttbitar.
Lokalproducerat brukar generellt också vara bättre.. Bägge dessa alternativen kostar juh natrurligtvis mera..
Fast köper typ Entrecoté eller utskuren biff bara ibland så är det defentetivt värt pengarna.