Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Urban

1361
Det finns väl ingen universiell metod att hitta en perfekt köttbit. Men jag brukar iaf. titta på färg och fettinsprängning. kött som har en gul eller svagt gul hinna och har en hyfsad fettinsprängning "brukar" vara möra..
Fast det är juh ingen garanti för det.
Jag brukar klämma på köttet ifall att det är en helvac förpackning där man oftast inte ser hur köttet ser ut.
Om köttet känns slappt på insidan ratar jag det. Är det däremot lite stumt när man klämmer på den så vet man att det finns fett som är insprängt.
Det är nog en träningssak att hitta en bra köttbit.. Dock kan man ändå gå på en nit ibland  >:(.
Vill man vara säker på att få mört kött så kan man köpa kvalitetsmärkta köttbitar märkning "Extra mört och smakrikt"
Ica har denna stämpel ibland på en del köttbitar.
Lokalproducerat brukar generellt också vara bättre.. Bägge dessa alternativen kostar juh natrurligtvis mera..
Fast köper typ Entrecoté eller utskuren biff bara ibland så är det defentetivt värt pengarna.
1362
Förvaringslådan är som det låter. Du förvarar dina Globalknivar i den när dom inte används. Denna förvaringslåda är ett annat alternativ till ett knivbock. Du kan lägga förvaringslådan med knivar i en kökslåda så tar dom ingen plats i köket.
Citat från: Andreas skrivet 2007-04-15 14:00
Urban: Hur ser förvaringslådan ut? Är det nåt man har nytta av?

Anne: Slipar du de knivarna helt själv eller brukar du lämna in dem?
1363
Svar ja. Det kan skilja väldigt mycket från försäljare till försäljare. Alla har dom sitt eget recept på currypasta.
Citat från: Andreas skrivet 2007-04-13 09:43
Så om man går på en marknad i Thailand så finns det alltså väldigt många "personliga" färdiga currypastor som folk blandat ihop hemma och sen säljer på marknaden?
1364
Knivar bör man handdiska för att behålla skärpan och utseendet på knivarna. Maskindiskmedel är frätande och kommer att slöa eggen fortare och etsa ytan på kniven efter många vändor i diskmaskinen.
Är det en billig kniv som du inte är rädd om.... så ok.
Men äger du en dyr kniv så vill jag nog påstå att det är rena rama misshandeln  :'(.
1365
I detta globalset ingår G-88 (Förvaringslåda), G-2, G-9, G-21, GS-5, GS-11. Löspriset för detta är 4778:-. Det billigaste priset jag hittade för detta set på Internet var runt 3700:-. Så 3000:- på Cervera är ju ett riktigt bra pris tycker jag.
1366
Kanske... Kanske inte.. Men du!, visst är det väl så att man äter med ögonen också?.
1367
Hehe!!, det lät juh inte speciellt smarrigt direkt  ;D... Nåväl, nöden har ingen lag som man brukar säga. Ska fundera om jag kommer på någon konstig kombo jag intagit.
1368
Jag köper sällan färdigblandade kryddmixer från affären, men däremot så blir det ju att man köper vitpeppar, svart peppar, oregano mm.. Speciell på oregano märker jag att det är stor skillnad mellan Kockens och Santa-Marias. Kockens tycker jag innehåller mycket skräp ibland.. typ småkvistar, och smaken är starkare o lite fränare än Santa-Marias. 
1369
Håller med Anne.. Buljongen får en helt annan smak och färg om man först har fräst på köttet litegrann.
1370
Jag var på en butik som heter Cervera för någon dag sen. Såg att dom reade ut ett set med 5 globalknivar för 3000 pix, ordinarie pris var ca: 4000-4500 sek. Jag undrar om det är någon här som rekomenderar Global och som har prövat dom.
1371
Visst händer det att Thailändare blandar sin egen pasta, men vanligast är att dom köper hemlagad currypasta på marknader eller på burk från affären.. Hur som helst.. Vill man komma i närheten av vad maten smakar i Thailand så bör man välja direktinporterade produkter. 
1372
Låtes som om du får bjuda på middag snart  ::)
1373
Jeg tycker att det är enorm skillnad på kryddpastor tex. Röd thailänsk currypasta.
Har man varit till Thailand och upplevt den enormt goda maten så vet man att det inte går att laga liknande rätter med skräpet som säljs på affären.
Själv så köper jag direktinporterat från specialbutiker.. Då får man både smak o kvalité. Jag rekommenderar varmt "Mae Ploy" Panang Curry Paste, Eller "Mae Ploy" red curry paste om man vill tillaga en riktigt god gryta med fläsk eller kyckling.
Vad är då skillnaden egentligen?.
Det som säljs på affären är känns utspädd dvs. lösare i konsistensen och absolut inget drag i. Jag tror att tex. Santa-maria eller Blue dragon spär ut pastorna, delvis för att tjäna mera pengar på sina produkter och för att dom tror att svagare passar oss Svenskar bättre.
Jag har helt slutat att handla pastor, kokosmjölk + div tillbehör för Thaimatlagning med undantag för färskt citrongräs o galangalrot på affären.
1374
Ska bli intressant att läsa din recesion av pizzastenen
1375
Allt beror väl på hur mycket eller hur ofta man använder vitlök helt enkelt. Den går juh att förvara ett tag i kylen efter man använt från den, i en plastburk tex. Eller så köper du en liten Solovitlök som är lika stor som 2-3 klyftor och använder hela på en gång.
1376
Låter som en Pizza i min smak :-). Normalt så beställer jag alltid extra ost på min pizza... Fast om den redan är rejält laddad med ost så behövs det ju inte.

Btw. Välkommen till Matforum
1377
Happy burger finns fortfarande kvar. Kanske man måste testa en Pizza där.
1378
Hej Andreas

Vitlökssorten jag pratade om heter Solo. Solo är en kinesisk vitlök som till skillnad från vanlig vitlök består av endast 1 klyfta, eller ett enda runt stycke vitlök. Smaken är densamma som vanlig vitlök kanske något mildare. Solovitlök finns i tre olika varianter solo vitlök, super solo, king solo. Solovitlök är liten rund med ljust vitt skal, som ibland kan mixas med lite lila toner. Du kan köpa den på dom flesta affärer med ett någorlunda utbud. På ICA Maxi i Umeå finns den bredvid den vanliga vitlöken. Personligen så föredrar jag solo framför den vanliga, mycket pga. att den "nästan" alltid är riktigt fräsh jämfört med vanlig vitlök där klyftorna ofta har bruna fläckar och ibland är dom svampiga och mögliga.

Annonser

Powered by EzPortal