Matforum

Hemmalagat - laga själv => Råvaror, halvfabrikat => Ämnet startat av: agnetasch skrivet 2007-10-10 17:35

Titel: Dyr sallad
Skrivet av: agnetasch skrivet 2007-10-10 17:35
Jag tittade på Plus igår o fick då veta att isbergssallad kostar 14-15:-/kg medan ruccola kostar över 400:-/kg. Varför?Är den så mycket svårare att odla o frakta eller vad beror det på? Jag önskar någon hade blivit utfrågad så man fått veta nåt eller är det inte meningen? ???
Titel: SV: Dyr sallad
Skrivet av: Hasse skrivet 2007-10-10 19:32
Ruccola för 400 kr/kg har jag aldrig sett, däremot för drygt 100 kr/kg. Kan inte det höga kilopriset bero på att ruccolan plockas och läggs i förpackningar som väger lite, men som tar förhållandevis stor plats under transporten?
Titel: SV: Dyr sallad
Skrivet av: agnetasch skrivet 2007-10-11 08:57
Vi köper alltså dyr luft?
Titel: SV: Dyr sallad
Skrivet av: Andreas skrivet 2007-10-11 09:22
Ruccola växar ju som ogräs, åtminstone under odlingssäsongen borde den vara jättebillig i Sverige...
Titel: SV: Dyr sallad
Skrivet av: agnetasch skrivet 2007-10-11 10:23
Förtydligande; ruccolan som kostade över 400 kr/kg såldes i kruka. Sverker klippte av ruccolan o vägde bara den. Men priset inkluderade ju egentligen krukan o jorden också. Fast jag måste säga att jag tyckte det var dyrt för en liten plastkruka.
Titel: SV: Dyr sallad
Skrivet av: Andreas skrivet 2007-10-11 12:31
Ah krukodlad ruccola. Men är inte allt sånt där krukodlat rent generellt väldigt dyrt - vad kostar exempelvis basilika i kruka  (som också är busenkelt att odla) egentligen per kilo?

Nån som vägt klippt av och vägt vad man får ut från en örtkruka?
Titel: SV: Dyr sallad
Skrivet av: Urban skrivet 2007-10-11 20:12
Låter som ett uppdrag för Sweber som har en nyyy och fiiiin digitalvåg ;)