Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2009-05-03 12:14
Det var tydligen inte det lättaste att hitta namnet på dom ostarna.
Chevre vimlar det av men ingen som du beskriver. Den kanske har utgått ur sortimentet.
Den mjuka osten är vilken queijo fresco som helst (färskost alltså) Toppas med en "massa de malagueta" Så här gör man sin egen chilisås:
http://deliciasecompanhia.blogspot.com/2008/09/massa-de-malagueta.html
Annars kan man ju köpa en färdig piri-pirisås här:
http://www.varldsbutikenbryggan.net/kryddor.html
Den vanligaste osten just nu verkar vara Queijo Sao Jorge, en prästostliknande ko-ost som inte uppfyller EU´s exportkrav utan måste konsumeras på Azorerna. Den kanske har trängt ut alla andra oster, den fanns tydligen överallt, från morgon till kväll.
Kolla bilden på en avsmakningsmeny på Azorerna, där är den. Ihop med bananer :-\
Skrivet av Gotish
 - 2009-01-15 15:06
Haha låter perfekt!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-14 16:33
Blir du inte hjälpt nu får du återkomma; ett par bekanta till mig åker till Azorerna i början av april. En av dem är tolk med portugisiska som specialitet. Kan inte hon fixa detta så kan ingen :D
Skrivet av Gotish
 - 2009-01-14 13:58
Jag letar efter namnet på två stycken ostar. Bägge två träffade jag på vid min resa på Azorerna. 

Den första är en Soft-cheese med rätt så neutral smak. Den lades på vitt bröd och sedan hälde man en röd stark chiliaktig sås över osten och brödet. Serverades som förrätt på alla resturanger. Osten verkade vara väldigt vanlig där nere. Jag tror att den heter : Requijado eller något liknande. Om någon vet något om såsen man har på vore det också tacksamt.

Den andra är lite svårare. Det är en chevre ost som säljs på Azorerna, men tillvärkas på det portugisiska fastlandet. Inslaget i ett vitt papper med en get på under geten så står det chevre. Osten har en väldig framträdande salt smak. Jag tror inte den är någon delikatessost då den var rätt så billig och vanlig i deras supermarket.

//Mattias

Annonser

Powered by EzPortal