Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av kryddburken
 - 2007-09-13 10:11
Citat från: crlhrv skrivet 2007-09-12 22:55
Kryddburken: en redig chili con carne på de bönor du har hemma är väl inte så mesigt?

Där sa du nåt, att jag inte tänkt på de! Tack!
Skrivet av kryddburken
 - 2007-09-13 09:59
Citat från: Anne skrivet 2007-09-13 08:18
Nähä, bondbönor är inte alls mjöliga - om de är bra tillagade och inte överkokta, då :) Det är just därför jag står ut med dem. Fast torkade bondbönor blir säkert eländiga, det är bara färska jag äter.


aha! Så de ska va färska så kan man stå ut! Jag hakar väl på lite då! *S*
Men vi har inge bra utbud alls på sånt här på vår ö dessvärre, men jag ska göra ett försök att få tag på färska!
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-13 08:48
Torkade bondbönor går inte att koka.Utan att veta koktiden försökte jag en gång att tillaga bondbönor,kokte försiktigt, försiktigt. PANG,på en sekund blev dom mos.Jag vet inte vad som gick snett.Det fick bli bondbönshommous.
Skrivet av Anne
 - 2007-09-13 08:18
Nähä, bondbönor är inte alls mjöliga - om de är bra tillagade och inte överkokta, då :) Det är just därför jag står ut med dem. Fast torkade bondbönor blir säkert eländiga, det är bara färska jag äter.
Skrivet av Hasse
 - 2007-09-12 23:02
Citat från: agnetasch skrivet 2007-09-12 09:59
Hasse:koka ärtsoppa på röda linser i stället för gula ärtor,då slipper du både blötläggning o metangasutsläpp ;D

Nej, det är omöjligt! Då blir det inte ärtsoppa!

En god vän, som stammar från Finland, kokar ärtsoppa på hälften gröna och hälften gula torkade ärtor och toppar med purjolök. Det blir mycket gott och han hävdar att receptet är finskt.

Jag fick en gång tipset från en kock, att lite bikarbonat i soppkoket reducerar problemet med utsläpp av växthusgaser, men jag är tveksam till om det egentligen fungerar. Jag upplever inga större problem med metangas, även om jag inte använder bikarbonat.
Skrivet av crlhrv
 - 2007-09-12 22:55
Kryddburken: en redig chili con carne på de bönor du har hemma är väl inte så mesigt?
Skrivet av kryddburken
 - 2007-09-12 21:54
Ja, de får väl heta "Blajväxter" nu istället då!! *S* De bjuder jag på!

Ärtsoppa går bort!!
Men bondbönor, de såg jag på "Niklas Mat" det SÅG gott ut, men konsistensen är ju så mjölmosig & torr när man biter i dom... *ryser*

Ingen som har ett enkelt recept med bönor i tomatsås och korv kanske? gärna lite matigare, rejälare rätter, bara sallader & soppor går inte hem, mannen vill ha "riktig" mat, typ "kött & potatis-stuket"?
Skrivet av crlhrv
 - 2007-09-12 10:25
Jag älskar blajväxter, det finns ju hur mycket som helst man kan göra i form av sallader, röror, soppor, bröd (se tråd för kikärtsflatbröd), bönbiffar etc etc.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-12 10:21
En sak till;senast när jag försökte lära mig äta "blajväxter" kokade jag kikärter knappt färdiga, sedan stekte jag dem i olivolja i stekpanna (EJ ugn) saltade lite o hade som snacks.
Skrivet av agnetasch
 - 2007-09-12 09:59
Hasse:koka ärtsoppa på röda linser i stället för gula ärtor,då slipper du både blötläggning o metangasutsläpp ;D
Skrivet av Anne
 - 2007-09-11 21:49
Tycker inte om heller. Men jag börjar försöka. Gjorde en jättegod sallad på linser med fetaost häromveckan (länk i vegtråden), en ganska god kikärtssallad, och nu senast en pasta med färska bondbönor.
Skrivet av Hasse
 - 2007-09-11 21:10
Det verkar sunt att du inte gillar "blajväxter". Det där blev ju en riktigt rolig felskrivning!     :D

Jag har två husmansfavoriter, som kanske inte faller alla i smaken, men de är ärtsoppa och bruna bönor. Men båda ska blötläggas, tyvärr.  Fast, ärligt talat, hur "komplicerat" är det att lägga ett paket bönor i blöt i en bunke? Recept finns på förpackningarna. Busenkelt!
Skrivet av kryddburken
 - 2007-09-11 20:13
Tycker inte om!!!

MEN!
Maken & dottern gör de, så ge mig lite lätta förslag på sådana rätter, helst inga komplicerade sådana med blötläggning å blask! De här är inte mitt område, men kanske kan bli...

Hjälp mig ni som äter "sånt"! :-)

Annonser

Powered by EzPortal