Vad blir/blev det till middag idag 2012?

Startat av Sara W, 2012-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

Sara W

Skippade nyårsdagspizzan och gjorde hemgjord kebabrulle. Rikligt med vitlök och chili. Väldigt gott!


Sara W

Indiska köttbullar i het sås med hembakat naan och många små sidorätter.

Iskandar

Citat från: Sara W skrivet 2012-01-08 20:00
Indiska köttbullar i het sås med hembakat naan och många små sidorätter.

Intressant med indiska köttbullar. Har sett många olika varianter på dem.
Vad innehöll dina köttbullar?

Vad var det för sås, förresten?
"Saften står och kokar, kakan den blir fin, Troll och Toker, ni kan komma in"

Sara W

Iskandar:
Jag kryddade med färsk ingefära, chili, vitlök, röd currypasta, koriander, spiskummin och garam masala. Såsen innehöll samma kryddor med tillskott av yoghurt, färska tomater och en klick jordnötssmör. Gurkmeja också. 
Serverade med indisk morotssallad, syrad blomkål, gurka, bananer och en chutneyyoghurt. Och så naturellt naanbröd.

Psilander

Moules frites och ett glas Bollinger på Grodan. Gudomlig vitlöksmajo :-D

smakakarin


Sara W

Torsk gratinerad i ugn under täcke av crème fraîche, dijonsenap, ost och vitlök. Pressad potatis och sallad till. Snabblagat och gott!

Iskandar

Citat från: Sara W skrivet 2012-01-09 17:21
Iskandar:
Jag kryddade med färsk ingefära, chili, vitlök, röd currypasta, koriander, spiskummin och garam masala. Såsen innehöll samma kryddor med tillskott av yoghurt, färska tomater och en klick jordnötssmör. Gurkmeja också. 
Serverade med indisk morotssallad, syrad blomkål, gurka, bananer och en chutneyyoghurt. Och så naturellt naanbröd.

Var det färdig garam masala?
Din variant innehöll dock en del intressanta inslag, så jag ska ta och pröva den inom en snar framtid då det lätt väldigt gott.

Är det några andra indiska rätter du brukar göra?

Citat från: smakakarin skrivet 2012-01-10 17:17
Ikväll blev det Coq au vin på kycklinglårfilé

http://ensmakavkarin.wordpress.com/2012/01/10/coq-au-vin-pa-kycklinglarfile/

Det var ett tag sedan jag åt en liknande rätt, så det gav mig en idé om en rätt jag kan göra. Dock så ska jag prova ditt recept först för att senare återkomma med vad jag tyckte. Det såg förträffligt ut.
"Saften står och kokar, kakan den blir fin, Troll och Toker, ni kan komma in"

Sara W

Iskandar:
Det var en färdig garam masala köpt i Nepal av en god vän. Minst sagt aromatisk kryddblandning.

Jag är inte särskilt bra på indiskt men önskar bli bättre. Gör chicken korma någon gång ibland, några olika paneerrätter och lammfärscurry med chapatis. Totalt kanske tiotalet gånger per år. Nästa försök blir nog något med räkor i.

Sara W

Idag blev det en enkel sallad med bacon och avocado. Inte så inspirerande men helt klart godkänt.


Sara W

Linssoppa med kokosmjölk och ingefära.

Adam

En hummersoppa som kan alterneras med lök och fänkål.
http://winendine.se/?p=7480

Niffen

Det blir hel ugnstekt anka idag.
Gör en klassisk apelsinsås och rostade klyftisar samt gröna ärtor. Potatisen rostar jag i ankfett.

smakakarin


Maria Linnea

Jag ska äta Tjocka revbenspjäll med ingefära :) Slängde i lite äpplen också så får vi se hur det smakar

smakakarin


Sara W

Kålpudding med gräddsås och lingon. Så gott!

Adam

Lammfärsbiff med blomkålspuré, rödlökssallad och olivpotatis. Sjukt mycket blandade och unika smaker, gott.
http://winendine.se/?p=7591

Annonser

Powered by EzPortal