Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Sara W
 - 2009-02-27 18:21
Jag brukar också bröa med kokos. Jag tycker om den lilla smakbrytningen som det blir kokos, men flingorna syns ju ganska tydligt, så på en fransk chokladkaka väljer jag nog ändå vetemjöl. Till små chokladbakelser som jag gör ibland, bröar jag med vanligt kakaopulver. Vet inte om det fungerar att bröa stora kakor med, men kan vara värt att testa...
Skrivet av ena
 - 2009-01-16 18:19
jag  använder springformar av gammal "hederlig" bleckplåt, ärvda från farmor och smörar dem bara.
Dock måste det vara riktigt smör, margarin missfärgar formen och det släpper inte alls lika bra.

Dessutom sköljer jag bara formen med hett  vatten och torkar torrt sen...för så skulle det vara enligt farmor ;) diskar man med diskmedel och ställer undan dem rostar de...bättre att skölja ur dem inför användning och ha fina formar :)
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-16 08:14
Obs! Glöm inte att skriva receptet på snyggt papper och fästa på burken...
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-16 08:13
Apropå kakmix! Om man har vänner som ofta nyttjar dessa kan man göra egen mix och ge dem i present eller istället för blomma. Fin glasburk och sedan ingredienserna i proffsiga lager. Toppen! Prova både mjuk kaka och cookies!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-15 18:07
Ändamålet helgar medlen; iväg o köp kakmix då ;D
Skrivet av Gotish
 - 2009-01-15 15:12
"Blir din uppgift! Jag har gått över till LCHF igen efter helgerna "

Jag är en riktigt kock, jag har inte kakmix hemma ;)

//Mattias
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-01-14 18:48
Man kanske kan bröa formen med O´boy när man gör chokladkakor?!
Proteinpulver med chokladsmak? Nej, det ska man inte värma upp kom jag på nu. Men jag har dekorerat en kladdkaka med proteinpulver en gång på jobbet när jag hade glömt florsockret hemma.  ;D

Jag måste baka en sockerkaka och testa med socker i formen så jag inte far med osanning.
Skrivet av MiGa
 - 2009-01-14 17:38
Man kan bröa med Sesamfrö det ger en god smak.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-14 16:07
Citat från: Gotish skrivet 2009-01-14 12:48
varför inte snickra ihop två sockerkakor ikväll
Blir din uppgift! Jag har gått över till LCHF igen efter helgerna ;D
Skrivet av Gotish
 - 2009-01-14 12:48
Nja, tänker du rent estetiskt så kan jag faktiskt inte svara på det då jag alltid serverar mina bakverk i formen på bordet. Jag har aldrig märkt något problem när jag använder det till kladdkakor. Enda jag har märkt är att kokos smaken kan slå igenom och förändra smakbilden, men det behöver ju inte vara något negativt. Bara man är medveten om det.

Kakmix tipset låter intressant.

Enda sättet är att pröva, varför inte snickra ihop två sockerkakor ikväll, en med kakmix och en med kokos?

//Mattias
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-14 09:55
Kokos låter jättegott. Funkar det på mörka bakverk också?
Läste nånstans att när man bakar en kaka med kakmix kan man ta lite av den torra mixen o bröa formen med.
Då kanske man kan köpa ett paket chokladkaksmix o ha i frysen, så tar man lite o bröar formen med när man ska baka sin hemgjorda chokladkaka.
Skrivet av Gotish
 - 2009-01-14 00:58
Min sambon gillar inte heller ströbröd, så jag brukar använda mig av kokos. Tyvärr ger det det ju kokos smak (Föga förvånande) men det fungerar väldigt bra.

//Mattias
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-01-10 23:54
Njää, jag fick lära mig det av syrran och det funkar. Först smörja och sen bröa med strösocker. Det är nog inte tillräckligt hett i ugnen för att sockret ska börja bete sig underligt. Tror jag.

Hoppas inte folk förstör sina sockerkaksformar nu!  :-[
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-10 16:12
Citat från: Kvasthilda skrivet 2009-01-09 22:57
Man kan "bröa" med strösocker
Det hade jag aldrig kunnat lista ut. Tvärtom hade jag nog trott att sockret kristlliserat sig fast på formens sidor :o
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-01-09 22:57
Man kan "bröa" med strösocker. Kanske det är därför det heter "sockerkaka"? Det funkar på både ljusa och mörka kakor.

Det går även att bröa med chokladströssel om man gör chokladkaka.  :)
Fast olika strössel uppför sig olika när dom blir varma. Jag gjorde så en gång och just det strösslet smälte och blev som en skorpa på kakan. Ja det var gott men....

Annonser

Powered by EzPortal