När det gäller "standardbröd" i Japan, dvs det man kan köpa på alla snabbköp och närbutiker, så är det genomgående ganska tråkigt. Vitt och pösigt och inte mycket till smak överhuvudtaget.
Men det finns dock en hel del mindre bagerier som faktiskt kan baka riktigt gott bröd. Japaner är duktiga på att både imitera och förbättra, och det finns bagerier som håller hög europeisk klass på sina bakverk.
När det gäller fikabröd, kakor och tårtor, så är de viktigaste inspirationsländerna Frankrike och USA och där har man ju i båda fallen inte riktigt "svensk" smak. Genomgående för mycket socker.
Den som är känslig för gluten ska se upp med det vanliga brödet i Japan, då man häller i extra mycket gluten för att få brödet så fluffigt som möjligt.
Läs om japansk mat-, dryckes- och krogkultur här:
www.japangourmetguide.com
Men det finns dock en hel del mindre bagerier som faktiskt kan baka riktigt gott bröd. Japaner är duktiga på att både imitera och förbättra, och det finns bagerier som håller hög europeisk klass på sina bakverk.
När det gäller fikabröd, kakor och tårtor, så är de viktigaste inspirationsländerna Frankrike och USA och där har man ju i båda fallen inte riktigt "svensk" smak. Genomgående för mycket socker.
Den som är känslig för gluten ska se upp med det vanliga brödet i Japan, då man häller i extra mycket gluten för att få brödet så fluffigt som möjligt.
Läs om japansk mat-, dryckes- och krogkultur här:
www.japangourmetguide.com