Småskaligt mathantverk

Startat av Mimmi, 2008-03-02 20:47

Föregående ämne - Nästa ämne

Mimmi

Har varit på en inspirationsdag om småskaligt mathantverk, verkligen sånt som berikar och man gärna vill dela med sig av. Har ni några erfarenheter i ämnet?
http://mimmismat.wordpress.com/2008/03/02/smaskaligt-mathantverk/

roffekock

För ett antal år sedan gick jag på småskalig livsmedelsproduktion i Bräckne- Hoby det var i Hushållningssälskapets regi en väldigt givande kurs som varade i ett år och var dels på distans och dels på skolan. Det var mycket om lagstiftning och regelverk men även en del intressanta studiebesök, det som var mest intressant var att av 15 tal var det inte mindre än 5 som ville syssla med småskaligt slakteri varav en säger en kunde ro det i hamn. Det visar lite hur svårt det är med myndigheter allt ska betarktas som stor industriell versamhet tyvärr. Själv började jag att producera olika marmelader til delikatessbutiker med viss framgång det fanns två stor produkter. Som HETTE, SKATTEGÅRDENS LEMON CURD OCH WISKEY MARMELAD två höjdare. Kanske ni minns dom i södra delen av Sverige. Numera är dom inte kvar på marknaden.

/rolf
Matforum är bäst

Mimmi

Småskaliga slakterier har fått det lite lättare nu att dra igång med hjälp av att vissa avgifter slopats och sänkts. Förr var det skyhöga avgifter som avskräckte många med ambitioner att starta småskaligt. Hoppas vi får se fler små slakterier växa fram nu.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal