Helstekt kyckling

Startat av jelvis, 2008-05-18 17:41

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Hej Nico o välkommen till matexperimentens paradis! :D

Klart det går att steka en kyckling på spisen men du får inget knaprigt skinn. Är skinnet inga problem kan du ju göra som jag brukar göra med kanandagäss som är flådda (för jobbigt att plocka dom): Bryn fågeln i en stekpanna, lägg över den i gryta o slå på bara bottenskyla fond o koka under tätt lock tills den är klar. Räcker nog med en timme för kyckling, vänd den i halvlek. Fyllning faller bara ur under hanteringen men lägg goda saker i fonden; lök, rotfrukter, frukt m.m

Nico

Citat från: agnetasch skrivet 2008-07-19 10:32du får inget knaprigt skinn. Är skinnet inga problem kan du ju göra som jag brukar göra


Skinnet får hunden, vill åt köttet

Citat från: agnetasch skrivet 2008-07-19 10:32men lägg goda saker i fonden; lök, rotfrukter, frukt m.m


Låter gott men frukter? ett päron i ger det smak?
Lök? är det en rätt?

agnetasch

Bättre med äpplen, katrinplommon, torkade aprikoser men varför inte en påse torkad blandad frukt?

Nico

 Ja, varör inte frukt, ska prova och så kan det bli en intressant sås :)
Lök? är det en rätt?

Nico

 Provad i går, tänkte grilla men det bara regnade så jag fiskade upp stora kastrullen ur köksbänken och vilken blick från frugan, "Ska du koka kycklingen ???" La i en liter hönsfond och lite päronMer innan pippin sen skulle jag rota fram lite frukt, det ända jag hittade var ett havmjukt päron, bara att skicka ner i "pannan" ;D Kokade i 1.5timmar men det var lite för mycket, fågeln började ramla isär när jag skulle fiska upp den.
Fyra sekunder in i maten kom det "Fy vid alla grönsvansade isbjörnar vad gott, det här kan du göra fler gånger" ;D Och det ska jag göra :)
Lök? är det en rätt?

agnetasch

Ja DET lät gott! Hönsfond, päron-Mer o ett päron är knepet. Vad hade ni till detta?

Nico

Citat från: agnetasch skrivet 2008-08-09 12:29
Vad hade ni till detta?


Kokt potatis, lyfte ur lite av fonden och redde med Maizena, den ratades inte heller. Kan tänka mig att stekt potatis skulle bli en riktig hit :D
Lök? är det en rätt?

Torparmor

Det enda rätta receptet på helstekt kyckling är detta!  Sätt ugnen på 250 g. Gör ett kryddsmör på 50 g smör och de färska kryddörter du tycker om (dragon och vitlök!!), salta och peppra. Klipp upp kycklingen i ryggen och vik ut den. Lägg den i en ugnsfast form. Stick nu in fingrarna under skinnet och lyft skinnet från köttet. Peta in kryddsmöret under skinnet och massera runt det lite grann. Sätt en termometer i ett bröst och en annan i ett lår. Sätt bägge på 80 g. Sätt in kycklingen i den heta ugnen och när den sista termometern piper tar man GENAST ut kycklingen, och skär upp den. Saftigare kyckling har du aldrig ätit, och eftersom kryddningen/fyllningen liggger direkt an mot köttet smakar kycklingen också av den. Lägger man fyllningen inuti kycklingen ligger den an mot ben och det blir inte mycket smak på köttet.

Mickan

Citat från: Torparmor skrivet 2009-04-20 19:20
Det enda rätta receptet på helstekt kyckling är detta!  Sätt ugnen på 250 g. Gör ett kryddsmör på 50 g smör och de färska kryddörter du tycker om (dragon och vitlök!!), salta och peppra. Klipp upp kycklingen i ryggen och vik ut den. Lägg den i en ugnsfast form. Stick nu in fingrarna under skinnet och lyft skinnet från köttet. Peta in kryddsmöret under skinnet och massera runt det lite grann. Sätt en termometer i ett bröst och en annan i ett lår. Sätt bägge på 80 g. Sätt in kycklingen i den heta ugnen och när den sista termometern piper tar man GENAST ut kycklingen, och skär upp den. Saftigare kyckling har du aldrig ätit, och eftersom kryddningen/fyllningen liggger direkt an mot köttet smakar kycklingen också av den. Lägger man fyllningen inuti kycklingen ligger den an mot ben och det blir inte mycket smak på köttet.


Tycker du ja! ;D
Video meliora proboque deteriora sequor

ena

man kan lossa skinnet på kycklingen och trycka in skivor av någon god smakrik salami :) krydda på utsidan med en matchande kryddblandning, ev fylla den med nåt passande också... köra den på rätt låg temperatur (typ 120 grader) med bröstet neråt tills temperaturen är ca 60 grader. Då höjer man temperaturen till 200 grader och vänder kycklingen så man får stekytan på bröstet.
Skyn brukar smaka jättebra som sås om man reder av den o köttet får en spännande, lite rökt smak... passar bra för dem som inte har möjlighet att röka själva :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

Mr.Barbeque

Kom på ytterligare ett tips vid helstekt kycking i ugnen;
Skiva upp en citron och tryck in skivorna i kycklingen, tycker det passar suveränt! Vill man ta det till nästa nivå så kan man använda citronskalet (det gula, inte det vita under) som kryddning på utsidan.

Och återigen; färsk riven ingefära är mumsmums på kycklingen!

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal