Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av aggis
 - 2012-10-10 03:54
 :)Lagade himmelsk lax i söndags och överraskade mannen med. Smakade underbart gott.
Skrivet av pralin
 - 2012-04-18 07:05
Bra tips. Jag har aldrig lagat lax i en bit , men ska pröva nästa gång
Skrivet av kayaker
 - 2012-04-12 12:57
Citat från: ena skrivet 2009-01-08 22:43
fisk bör inte gå över 42 grader...framför allt inte lax *tipsar*

Svensk Fisk har stenkoll. Jag kan varmt rekommendera deras tillagningstips på http://www.svenskfisk.se/fiskrecept-och-beredning/tillagningsguide.aspx
Skrivet av Mourat
 - 2012-04-11 16:26
Gjorde som i receptet, men ångrar djupt! Ingen yoghurt tack!
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-12 10:48
Jag brukar ta ut fisken strax innan 55° då tycker JAG att den är lagom.

Calle; hur länge hade du fisken inne? Filé eller hel?
Skrivet av crlhrv
 - 2009-01-12 07:11
jag provade att göra laxen till 41 grader (med ugnen på 100) och kan inte direkt påstå att jag uppskattade konsistensen.
Skrivet av Mr.Barbeque
 - 2009-01-11 22:24
Vid vilken temperatur är laxen genomstekt respektive lite halvrå i mitten då, när man använder termometer?
Skrivet av kurt
 - 2009-01-11 08:39
Man kan smaksätta den med senapsgrilljering (som julskinkan) eller med grön/röd pesto.
Skrivet av ena
 - 2009-01-09 12:55
jag kör sällan fisk i över 100 grader...långsam tillagning ger saftigare slutprodukt :) och sen får termometern tala om när det är klart.
Skrivet av agnetasch
 - 2009-01-09 10:05
En hel lax i långpanna. 100° 1 timme. Perfekt!
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-09 07:39
Ungstempen ska vara låg! Mattias Dahlgren är väl extrem med sina 75-80 grader i vissa recept men 120 grader och lång tid ger himla god fisk! Inte över 150.
Skrivet av PerG
 - 2009-01-08 22:53
Det visste jag inte!.. Ska man köra ugnen på låg temperatur när man ugnsbakar fisk?

Citat från: ena skrivet 2009-01-08 22:43
fisk bör inte gå över 42 grader...framför allt inte lax *tipsar*
Skrivet av ena
 - 2009-01-08 22:43
fisk bör inte gå över 42 grader...framför allt inte lax *tipsar*
Skrivet av Mickan
 - 2009-01-08 21:23
Hel laxsida är gott och billigt. Kör gärna med termometer och gå inte för högt i temperatur. Fint blir det att lägga ihop två med t ex mixade örter och sardeller emellan. Jamie Oliver har gjort några fina recept.
Skrivet av Kvasthilda
 - 2009-01-06 20:20
Detta åt vi på nyårsafton.

Himmelsk lax i ugn

Till att börja med behövs:

En hel filéad laxsida
Salt (flingsalt om man vill)
Svartpeppar
Dill (går bra med djupfryst)

Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen med skinnsidan ner i en långpanna med bakplåtspapper i botten. Fettet kryper igenom pappret så disken kommer du inte undan men du slipper i alla fall gnugga bort fastbränt laxskinn från långpannan.
Gnid in fisken med salt, peppar och dill.

Sedan ska man ha:

2 dl turkisk yoghurt
2 msk majonnäs
0,5 - 1 dl riven västerbottensost

Blanda ihop yoghurt och majonnäs. Bred detta på laxen. Strö sedan över osten.
In i ugnen tills laxen är klar och täcket fått fin färg. Täck över med folie eller nåt om den riskerar att bli bränd.

Vi åt den med kokt potatis, hollandaissås och ugnsrostade grönsaker.

Detta är MUMS!

Annonser

Powered by EzPortal