Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av webguide
 - 2016-02-05 16:57
Citat från: kurt skrivet 2016-02-05 12:45
Såg du bunken och sleven, eller förutsätter du att de gjorde den i en bunken med slev?


De gör det möjligen annorlunda vid full serivce, men: https://www.youtube.com/watch?v=xqsrRLGEwtU
1:39 in i videon påbörjar han pastadegen.
Skrivet av kurt
 - 2016-02-05 12:45
Såg du bunken och sleven, eller förutsätter du att de gjorde den i en bunken med slev?
Skrivet av webguide
 - 2016-02-05 10:34
Citat från: kurt skrivet 2016-02-04 12:12
Eftersom " It's almost impossible to over-knead a dough" så borde man lika gärna kunna köra i mixer

http://www.seriouseats.com/2015/01/best-easy-all-purpose-fresh-pasta-dough-recipe-instructions.html


Ja precis, det handlar mer om kännsla/personligt tycke än om kvalite. Som exempel, jag åt en pastarätt på en 3-stjäring krog i london förra lördagen, degen till pastan gör de i bunke med en slev.
Skrivet av kurt
 - 2016-02-04 12:12
Eftersom " It's almost impossible to over-knead a dough" så borde man lika gärna kunna köra i mixer

http://www.seriouseats.com/2015/01/best-easy-all-purpose-fresh-pasta-dough-recipe-instructions.html
Skrivet av webguide
 - 2016-02-04 11:16
Citat från: Nordan skrivet 2016-02-04 08:01
Ok, jag hänger inte med riktigt. Vad menar du med bättre känsla?


I händerna, om man jobbar ihop degen för hand så känner man ju hur degen kommer ihop.
Det finns flera sätt att göra pastadeg, det viktiga är ju slutresultatet och det finns flera vägar att gå för att nå dit.

Sen behöver man ju inte ha ägg i pastan om man bara har vatten så blir det ju lite mindre söligt att köra den i maskin.
Skrivet av Nordan
 - 2016-02-04 08:01
Ok, jag hänger inte med riktigt. Vad menar du med bättre känsla?
Skrivet av webguide
 - 2016-02-02 09:12
Jo, men många gillar att köra för hand för att då bättre kännsla.
Skrivet av Nordan
 - 2016-02-01 18:05
Hej.
En sak som jag är nyfiken på. Varför måste man göra en så kallad pastavulkan när man skall göra egen pasta?
Alltså att man lägger äggen i mitten av mjölet och blandar det med en gaffel?

Jag har sett filmer på youtube, där dom använder mixer för att mixa degen. Blir inte den lika bra isf?

Annonser

Powered by EzPortal