Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av rbiake
 - 2021-09-21 20:54
Tack, agnetasch, nu fick jag något att tänka på. Och, det stämmer det du säger. All röd lök är i sammanhanget "icke tilllagat".
Skrivet av agnetasch
 - 2021-09-10 07:06
Röd lök=rå lök, gul lök=tillagad lök. Så tänker jag. Rödlök i grekisk sallad, som dekoration på snittar och i ättiksinläggningar. Gul lök i Jansson, sjömansbiff m.fl varma rätter.
Enda gången jag blandar färgerna och alltså har röd lök i varm mat är i klyftpotatis.
Skrivet av Hasse
 - 2021-09-09 18:59
Det är väl som du skriver, att den röda är lite mildare. För min egen del använder jag nästan alltid gul lök. Om jag ska snofsa till det använder jag schalottenlök, som också är mildare än den gula.
Skrivet av rbiake
 - 2021-09-07 18:56
När jag handlar säljs gul lök i nät för nästan ingenting. Röd lök är mycket dyrare. På Kreta, där jag vistas mycket, är den gula löken pytteliten. Som körsbärstomater, nästan. Lite ohanterlig. Men den röda löken verkar mycket mer poppis. Dom är normalstora, och alla köper den röda. Jag har förstått det som att den röda löken är lite mildare i smaken. Hur använder ni röd/gul lök ?

Annonser

Powered by EzPortal