2021-10-20 10:02

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Underbart :D
2
Jag kör på en helgjutsgryta i ugnen från ikea. Lätt att göra rent och eventuella inbrända fläckar syns inte i järnet. Har haft min i mer än 10 år nu :)
3
Jag är på jakt efter en ny matberedare, främst för att underlätta arbetet när man gör storkok. Jag har spanat runt lite och fastnat för KitchenAid 5KFP1335 som verkar ha fått bäst i test i bland annat råd och rön. Testet är låst i tidningen men det går att se sammanfattningar av olika tester här:
https://www.recensioner.nu/matberedare

Är det någon som har denna modell och är nöjd? Eller har någon något annat tips på en bra matberedare? Jag vill ha helst ha kvalitet som håller längre och är bra på att skiva och strimla.
4
Vill bara varna för att köra finare träskärbrädor i diskmaskinen, limmet släpper. Billiga från Ikea som ändå används som slit och släng klarar dock några år i maskinen innan man får byta.
5
Vi gör och fryser in linssoppa. Kör på en variant på denna:
https://www.mathem.se/recept/mustig-linssoppa

Den går att göra snabbt för väldigt många portioner och är nästan godare efter att den har varit fryst :)
6
Havskräftor tycker jag är godast kylskåpskalla.
7
Jag har stekpannor i kolstål som inte heller är behandlade och dom ska man förbereda genom att värma upp typ en halv centimeter matolja i innan man använder dom första gången. Då får de som en beläggning som sedan blir bättre ju mer man använder pannan. Sen ska man undvika att diska pannorna med diskmedel för då försvinner beläggning. Man ska också smörja in dom med olja lite då och då efter att man har gjort rent dom.
8
För mer än ett år sedan köpte jag en stekpanna på IKEA. Rostfri, undan någon beläggning. Det är en mycket snygg stekpanna. Gedigen, välgjord. Top quality....

Men... allt bränner fast. Det man steker måste bada i fett, och man måste hela tiden bevaka pannan. När jag steker kycklinglårfile bränner allt fast. Det blir en beläggning i pannan som, nästan, kräver "hammare och huggmejsel" för att få bort.

Gör jag fel, eller är det så det funkar med en beläggningsfri stekpanna ?
9
Jag använder alltid folie i ugnsformen. Då räcker det med varmt diskmedel för att få formen ren. När jag gör ren ugnen använder jag Svinto. Det kan vara så att svinto repar ytan. Men jag har inte sett det ännu. Men rent blir det.
10
Vetgirig, frågelåda / SV: När använda röd/gul lök ?
Senaste inlägg av rbiake - 2021-09-21 20:54
Tack, agnetasch, nu fick jag något att tänka på. Och, det stämmer det du säger. All röd lök är i sammanhanget "icke tilllagat".
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal