Variant av smör- och äggbaserade såser?

Startat av Matglade79, 2017-06-01 14:54

Föregående ämne - Nästa ämne

Matglade79

Jag har hittat ett bra grundrecept på sås som är baserad på ägg och smör, men skulle behöva tips på hur man kan smaksätta den. Med citron blir det som hollandaise, men vad finns det mer för enkla smakvarianter?

Här är grundreceptet:
200 g smör
3 äggulor
1 msk vatten
salt
Förutom mat så älskar jag Mallorca www.mallorcaspanien.se

Hasse

Jag kom att tänka på choronsås, så du skulle kunna prova med tomatpuré.

Vitlök är också tänkbart. Då skulle det kunna bli likt aioli.

Matglade79

Oh, choronsås måste jag ju testa! Tack för tipset.
Förutom mat så älskar jag Mallorca www.mallorcaspanien.se

ulltand

Byt ut vattnet mot vinägeravkok, och få en bea.

Jag är för övrigt också nyfiken på varianter.

Mat-Janne

Citat från: Matglade79 skrivet 2017-06-01 14:54
vad finns det mer för enkla smakvarianter?

Denna är inte superenkel men om du vill göra en överraskningslunch som blir riktigt bra förslår jag en hollandaisesås gjord i cirkulator under 2 timmar tillsammans med äggen till en Egg Benedict:
https://www.chefsteps.com/activities/can-t-f-it-up-eggs-benedict
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

Citat från: Matglade79 skrivet 2017-06-02 09:39
Oh, choronsås måste jag ju testa! Tack för tipset.


Choronsås är en bea med tomatpuré, så du måste göra en bea, när du har rätt konsistens (och smak) på bean så vispar du i tomatpuré.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal