Jag vill skoja till det med gröna ärtor!

Startat av Skogis, 2018-03-04 15:11

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Blev med en del gröna ärtor efter att jag picklade en påse frusna grönsaker och funderade på om man inte skulle pickla även ärtorna.
Efter en sökning på nätet inser jag att det gör man inte, inte i Sverige iaf, inte en träff på svenska men en del på engelska. Vanligast verkar det som att man picklar hela sockerärtor med skidor och allt.

Kokte/förvällde lite ärtor och la i 1-2-3 lag, ingen speciellt spännande smak men skulle man kunna piffa till ärtorna med lite kryddor? Eller kanske använda vinäger istället?
Djävulens ärtor låter rätt kul :)

Kan ju alltid stoppa med några jalapeno, men har ni några kul förslag på kryddning?

Gastrofysik

Om du ändå leker kan det kanske vara värt att prova sfärifierade, molekylärgastronomiska ärtor?  :) :) :)

Kör dom i mixer, koka upp smeten med agar agar, låt svalna lite och droppa ner i en neutral olja typ rapsolja. Vips får du en ärtkaviar som El Bulli skulle vara stolta över!

Dessa dekonstruerade ärtor serveras lämpligen till lågtempat kalvinnanlår sous-vide, skuret i skivor som sedan snabbfriteras i ägg o pankopanering samt äts med Heston Blumenthals potatispuré och en limeskiva.  ;)


Gastrofysik

... vad blev det? Gröna ärtor känns svårkryddade. Smaken gifter sig OK med vitlök men i övrigt vet jag inte. Allt blir ju iofs godare med lite Tabasco  ;)

Skogis

Jag har inte gjort något mer än just att stoppa dom i ättikslag, det kom en sats prinskorv emellan.
Det mest djärva receptet jag hittade på engelska var spicy pickled peas. Men det enda som var spicy där var lite cayennepeppar vilket inte är så spännande.

Skulle det funka med chipotle? Då får man ju lite röksmak också.

Picklade jalapeno för några år sedan, man skulle ju kunna fylla upp med ärtor i den lagen tillsammans med några skivade jalapeno.

Mat-Janne

Stek hackad lök tillsammans med ett paket bacon tills löken mjuknat. Tillsätt en halv påse frysta ärtor, lite svartpeppar och fräs dem varma.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal