Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Tim
 - 2011-11-09 20:57
Hej! Har länge sökt bakmalt nu, här i Sverige! Ingen som säljer det ju! Jag hittade en webshop i tyskland och beställde helt enkelt. Jag är mycket nöjd. Innehavaren heter KETEX och han är bara hobbybagare, har dock ett eget företag. Därför kan han köpa in utvalda proffsprodukter som han säljer vidare i mindre enheter och rätt prisvärt! Trevlig är han också. Han har en känd blogg  om bakning i Tyskland som också heter ketex. Jag kan också rekommendera den proffesionella bakduken han säljer! Han har också fina brödrecept! Jag har testat fem stycken nu och han håller verkligen en hög kvalitet!
Skrivet av Andreas
 - 2008-11-02 13:08
PeterH: Bryts alltså stärkelsen ner i också brödet av sån malt, hur fort går det? Vad blir skillnaden på brödet ifall man använder ett maltpulver med enzymatisk aktivitet respektive ett utan enzymatisk aktivitet?
Skrivet av Emil Andersson
 - 2008-11-02 00:21
Peter H, har du provat maltpulver?
Skrivet av PeterH
 - 2008-10-17 09:18
Ett Non-diastatic malt powder är ett maltpulver utan enzymatisk aktivitet.
I öl måste man använda ett enzymatiskt annars blir det ingen stärkelsenedbrytning.

Sök efter ett maltpulver UTAN enzymaktivitet.
Skrivet av jelvis
 - 2008-04-21 19:28
Kan vara! Tack för tipset!
Skrivet av agnetasch
 - 2008-04-21 11:43
Om det är malt-extrakt du söker så finns det på "grabbarnas" sidor:

http://www.pgw.se    Klicka på ölsatser o sök på maltextrakt
Skrivet av jelvis
 - 2008-04-20 13:16
Den här igrediensen ser man ofta i amerikanska bagelrecept och jag tror att den är nödvändig för att jag ska bli 100% nöjd med mitt bagelbakande. Någon som vet om man kan få tag på det i Sverige? Vad heter det på svenska?

Enligt recepthjalpen.se så är barley = korngryn.

http://www.kingarthurflour.com/shop/landing.jsp?go=DetailDefault&id=3995

Annonser

Powered by EzPortal